Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.2°C24.7°C
3 BF 40%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
14.8°C19.6°C
3 BF 59%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
15.4°C18.0°C
5 BF 73%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
19.9°C22.2°C
4 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.5°C20.9°C
0 BF 43%
Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ εκτός τόπου και χρόνου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ εκτός τόπου και χρόνου

ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΧΡΗΣΤΟΥ

Η στροφή της Ν.Δ. του Αντώνη Σαμαρά προς την Ακροδεξιά συνεχίζεται και επί Κυριάκου Μητσοτάκη, περιορίζοντας την παράταξη και το ακροατήριό της. Η πρόσφατη διαγραφή από μέλος του κόμματος του προέδρου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας (ΕΒΕΑ) Κωνσταντίνου Μίχαλου αποκαλύπτει πανικό και ασέβεια ως προς τους θεσμούς.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ σημείωνε: «Με βάση τις διατάξεις του καταστατικού της Νέας Δημοκρατίας που προβλέπουν ως αυτονόητη την τήρηση και τον σεβασμό στις αρχές, τις αξίες και τις βασικές θέσεις της παράταξης, ο κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος τίθεται από σήμερα, Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018, εκτός κόμματος. Στη Νέα Δημοκρατία δεν χωρούν ‘δούρειοι ίπποι’»! Και ο λόγος;

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ του κ. Μίχαλου για την απόφαση του Eurogroup. Τι το τρομερό είπε, και μάλιστα ως πρόεδρος του ΕΒΕΑ που εκπροσωπεί 100.000 επιχειρήσεις; Χαρακτήρισε τη συμφωνία ιστορική, καθώς βάζει τέλος, έπειτα από σχεδόν εννέα σκληρά χρόνια κρίσης, στα Μνημόνια και δίνει τη δυνατότητα, με πολύ κόπο και δουλειά βέβαια, η Ελλάδα να μπει σε έναν νέο δρόμο.

ΔΗΛΑΔΗ, κατά την επίσημη άποψη της Ν.Δ., οι εκπρόσωποι συνδικαλιστικών φορέων που εκλέγονται για να εκπροσωπήσουν τα συμφέροντα των μελών τους είναι υποχρεωμένοι, αντί γι’ αυτό, να ταυτίζονται και να προβάλλουν μόνο τις απόψεις του κόμματος στο οποίο ανήκουν! Και αυτό ορίζεται και εγγράφως;

ΒΕΒΑΙΑ, τα ρεπορτάζ λένε ότι αυτό που εξόργισε τον Κυριάκο ήταν που εθεάθη ο κ. Μίχαλος να πίνει δημοσίως καφέ στην Αίγλη του Ζαππείου με τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Ν. Παππά! Ούτε κι αυτό επιτρέπεται; Δεν μπορούν οι εκπρόσωποι επαγγελματικών φορέων να συζητούν με κυβερνητικούς παράγοντες; Πρωτοφανείς καταστάσεις.

ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ που εκθέτουν την ηγεσία της Ν.Δ. στα μάτια του επιχειρηματικού κόσμου να εκλέγει ελεύθερα εκείνους που επιθυμούν να εκπροσωπήσουν τα συμφέροντά του και να εκφράζουν τις απόψεις της πλειοψηφίας του. Η Ν.Δ. συνεχίζει να περιορίζει το εκλογικό της ακροατήριο και να ρέπει προς εθνικισμούς χωρών που απειλούν την ευρωπαϊκή συνοχή.

ΨΑΧΝΕΙ πελατεία στους «μακεδονομάχους» και τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής. Και επειδή στη σύγχρονη εποχή είναι αδύνατον να ανατρέψεις μια κυβέρνηση χωρίς αυτό να γίνει με εντολή των ψηφοφόρων πολιτών, μπήκε σε εφαρμογή σχέδιο αποστασιών παλιάς κοπής.

Ο ΧΩΡΟΣ του αποκαλούμενου Κέντρου μένει ορφανός, και η αποκαλούμενη Κεντροαριστερά του ΚΙΝ.ΑΛΛ., με ευθύνη του ΠΑΣΟΚ και της κ. Γεννηματά, ακολουθεί τυφλά τη Ν.Δ. του Κυριάκου. Είναι αδύνατον αυτό να συνεχιστεί. Είναι αδύνατον οι συνεργαζόμενες με το ΠΑΣΟΚ δυνάμεις και πρόσωπα να δεχτούν να πέσουν εκεί που τους πάει η Φώφη. Δηλαδή στον γκρεμό.

ΣΤΟ ΑΜΕΣΩΣ προσεχές διάστημα η κινητικότητα στους δύο χώρους, τόσο της Ν.Δ. όσο και του ΚΙΝ.ΑΛΛ., θα κορυφωθεί. Είναι αδύνατον ο φιλελεύθερος χώρος να εκπροσωπείται σήμερα από Σαμαρά, Άδωνι και Βορίδη. Είναι αδύνατον η Ν.Δ. να σαμποτάρει διαρκώς την κυβέρνηση, ακόμα και σε εθνικής σημασίας θέματα.

ΕΙΝΑΙ αδύνατον ο πολιτικός λόγος του υπό αναχώρηση Θεοδωράκη, του Θεοχαρόπουλου, του Γ. Παπανδρέου του Καμίνη, του Ραγκούση και άλλων να φιμώνεται από την απομονωμένη στην Ευρώπη κ. Γεννηματά επειδή -λέει- είναι, ως πρόεδρος, μοναδικό εκλεγμένο όργανο της παράταξης! Όταν μάλιστα ο «νονός» του εγχειρήματος καθηγητής Ν. Αλιβιζάτος δηλώνει απογοητευμένος από τις αντιλήψεις των λειψάνων του ΠΑΣΟΚ, υπάρχει θέμα.

ΥΠΑΡΧΕΙ ανάγκη το πολιτικό σύστημα να βρει πολιτικές εκφράσεις που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες των καιρών και των υποχρεώσεων που προκύπτον από την έξοδο της χώρας από τα Μνημόνια.

ΥΠΑΡΧΕΙ η ανάγκη να αντιμετωπιστούν οι δύσκολες καταστάσεις με ενότητα και μόχθο. Ασφαλώς και έχει το δικαίωμα η Ν.Δ. να θέλει να γίνει πλειοψηφία. Αλλά αυτό πρέπει να προκύπτει από την υπεροχή των προτάσεών της και όχι από σαμποτάζ, που, εκτός από την κυβέρνηση, πλήττουν τα συμφέροντα σχεδόν όλων των τάξεων της ελληνικής κοινωνίας.

Η ΧΩΡΑ έχει ανάγκη πολλών συμμάχων. Και στον τομέα αυτό ο πρωθυπουργός έχει δημιουργήσει ευνοϊκό διεθνές, για τα εθνικά συμφέροντα, περιβάλλον. Όλες οι πολιτικές δυνάμεις της Ε.Ε. και οι θεσμικοί παράγοντες χαρακτήρισαν τις συμφωνίες για το χρέος και “Μακεδονικό” ζήτημα ιστορικής σημασίας. Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ αποτελούν πλέον για τις πολιτικές οικογένειες στις οποίες ανήκουν μαύρα πρόβατα. Μπορούν να ξανακυβερνήσουν;

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL