Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.6°C22.4°C
4 BF 41%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.0°C19.3°C
3 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
16.5°C18.0°C
5 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.8°C21.1°C
6 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.7°C20.9°C
4 BF 35%
Επισημάνσεις
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Επισημάνσεις

Αν ήξερα, ρε Βόλφγκανγκ, ποιος μας γκαντέμιασε..

Με κατηγορίες για διέγερση σε διάπραξη εγκλήματος, βιαιοπραγία και διχόνοια και πρόκληση για τέλεση κακουργήματος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα τύπος που φέρεται ως ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα.

Κρατάμε μια επιφύλαξη, γιατί ο Ρουβίκωνας έχει αυστηρή μυστική ιεραρχία 33 βαθμών, που διορίζεται από τη Λέσχη Μπίλντεμπεργκ.

Αν ήταν δημοτικός σύμβουλος της Ν.Δ. στον Δήμο Παγγαίου και είχε προτρέψει σε σπάσιμο των μαγαζιών και των αμαξιών των αριστερών και σε εμφύλιο πόλεμο, δεν θα ειχε οδηγηθεί στον εισαγγελέα. Θα είχε οδηγηθεί στον Κυριάκο Μητσοτάκη για να βγάλουνε σέλφι.

Και θα είχε και τη στήριξη της ΝΟΔΕ Καβάλας της Ν.Δ.

Ενώ για τον Ρουβίκωνα δεν έβγαλε ανακοίνωση η ΝΟΔΕ Καβάλας της Ν.Δ. Ή καταδικάζεις από όπου και αν προέρχεται ή δεν καταδικάζεις.

Από όπου κι αν προέρχεται καταδίκασε τη βία και ο Απόστολος Τζιτζικώστας, προσπαθώντας να αποφύγει να καταδικάσει τη βία έξω από την εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στη ΔΕΘ.

Διευκρίνισε επίσης ότι επρόκειτο απλώς για πολίτες με πατριωτική ευαισθησία, οπότε, αν ξέφυγαν λίγο, φταίει η συμφωνία των Πρεσπών.

Εντάξει, ανθρώπινο είναι. Και η δολοφονία του Λαμπράκη από πατριωτική ευαισθησία έγινε άλλωστε.

Την επόμενη ημέρα μάλιστα, είχαν τόση πατριωτική ευαισθησία, που πέταξαν μπογιές και στο Μνημείο του Ολοκαυτώματος.

Οι διάφοροι Τζιτζικώστες έκαναν πως δεν το είδανε, μέχρι που άρχισαν οι σφαλιάρες από το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο και υποχρεώθηκαν σε αναδίπλωση.

Διότι, εν προκειμένω, η γραμμή “καταδικάζουμε μεν, αλλά ήταν κάπως προκλητικό και το Μνημείο” ήταν κάπως δύσκολο να σταθεί.

Όχι τίποτα άλλο, έγινε έξαλλος και ο Άδωνις Γεωργιάδης, που έχει πουλήσει βιβλία του Πλεύρη για φούρνους και σαπούνια και δεν τα ανέχεται αυτά.

Ενδεχομένως να έγινε έξαλλος και ο ίδιος ο Πλεύρης. Ή έστω κανένας συγγενής του.

Η νέα γραμμή ήταν “καταδικάζουμε απερίφραστα, αλλά, προς Θεού, δεν ήταν φασίστες”. Απλώς ξέκοψαν από τη συγκέντρωση και επιτέθηκαν στο πρώτο Μνημείο Ολοκαυτώματος που έτυχε να βρεθεί μπροστά τους.

Ήταν η κακιά η ώρα, δεν είναι ιδεολογικό το θέμα. Θα μπορούσαν να είχαν σπάσει και εκκλησία, είπε ο Καραγκούνης, έχει συμβεί χιλιάδες φορές.

Ή, π.χ., μαγαζιά Εβραίων, αλλά έχουν κλείσει όλα από το 1943.

Άλλωστε, αν ήταν φασίστες, θα κατέβαιναν σε συλλαλητήριο για το "Μακεδονικό" μαζί με τη Νέα Δημοκρατία; Έχουν ξαναγίνει αυτά;

Κι εσείς, μη δείτε τύπους συντεταγμένους, με ξυρισμένα κεφάλια και αρβύλες να φωνάζουν για αίμα και τιμή, αμέσως να τους πείτε φασίστες.

Αυτά τα πατριωτικά που γράφει ο Θέμος Αναστασιάδης, είτε έχουν τίτλο “Κρεμάλα στον προδότη Τσίπρα” είτε “Με κυνηγάει η εφορία για τα λεφτά που είχα στο πορτμπαγκάζ”, το ίδιο ακριβώς νόημα βγάζουν.

Είναι αυτός ο ανιδιοτελής πατριωτισμός που εξέπεμπε και από τότε που είχε τηλεοπτική εκπομπή για λιγούρηδες.

Όπως θα το τοποθετούσε και ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης, αγαπάει την πατρίδα με έναν τρόπο κάπως εμετικό.

Τελικά τις στρογγύλεψε κάπως τις διατυπώσεις, μήπως γίνει καμιά στραβή και πέσει σε κανέναν εισαγγελέα με όρεξη για δουλειά.

Οπότε πρέπει πάντα να κρατάς ένα περιθώριο να κάνεις τον χαριτωμένο και πως παρεξηγήθηκε το αιρετικό σου χιούμορ.

Μόνο μην τον μαγκώσουν και αρχίσει κι αυτός να ζητάει συγγνώμη κλαίγοντας και να ορκίζεται στη συνταγματική νομιμότητα, γιατί δεν θα το αντέξουμε άλλο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL