Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.0°C25.9°C
3 BF 34%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
25 °C
23.4°C26.5°C
2 BF 33%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.0°C24.4°C
2 BF 51%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.7°C21.0°C
2 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
24.0°C24.0°C
1 BF 40%
Ολέεε, ολέ-ολέ-ολέε!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ολέεε, ολέ-ολέ-ολέε!

Ποδοσφαιρική η στήλη σήμερα. Δεν είμαι ιδιαίτερα φίλαθλος αλλά ένα μουντιάλ κάθε τέσσερα χρόνια το βλέπω. Από τα ματς προηγούμενων ημερών, εντυπώσεις.

Γερμανία - Σουηδία 2-1. Απίστευτη κολοφαρδία των Γερμανών. Νίκησαν με δεύτερο γκολ 20 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του αγώνα! Δεν λέω, καλό ήταν το γκολ, αλλά τέτοια τύχη; Σκυλιά βέβαια οι Γερμανοί, παίζουν μέχρι το τελευταίο λεπτό σαν να ήταν το πρώτο.

Ως ερινύα αργότερα όμως, η ομάδα της Νότιας Κορέας με 2-0 τους απέκλεισε από τους 16 του Παγκόσμιου Κυπέλου. Όσο για τη Σουηδία, πέρασε στην επόμενη φάση μετά τον αγώνα με το Μεξικό.

Αργεντινή - Κροατία 0-3. Κάπως είχα προϊδεαστεί βλέποντας τον προπονητή της Αργεντινής με τα μπράτσα γεμάτα τατουάζ να πηγαίνει συνεχώς πάνω - κάτω κάνοντας γελοίες γκριμάτσες. Η άθλια καθοδήγηση του διορισμένου από τη δεξιά κυβέρνηση κόουτς έκανε την ομάδα του Μέσι να υποστεί ταπεινωτική ήττα.

Στη συνέχεια, οι ποδοσφαιριστές αρνήθηκαν κάθε συνεργασία μαζί του και -πρωτοφανές- όρισαν οι ίδιοι τη σύνθεση της ομάδας για τον επόμενο αγώνα, στον οποίο νίκησαν.

Αγγλία - Παναμάς 6-1. Αδίστακτη η ομάδα της Γηραιάς Αλβιώνας εξευτέλισε απάνθρωπα τον ταλαίπωρο Παναμά. Θυμήθηκα το εξαιρετικό βιβλίο του Τζον Λε Καρέ “Ο ράφτης του Παναμά” όπου κυνικοί Άγγλοι και Αμερικανοί πράκτορες προκαλούν με ψεύτικα στοιχεία τον βομβαρδισμό της χώρας από αμερικανικά αεροπλάνα.

Η πραγματικότητα δεν ήταν μακριά. Η αμερικανική εισβολή έγινε το 1989 για να υπηρετήσει τα συμφέροντα των ΗΠΑ στη Διώρυγα του Παναμά. Το βιβλίο του Λε Καρέ ήταν η βάση για την ομότιτλη ταινία. Καλή μεν, αλλά το Χόλιγουντ μετέτρεψε το πικρό τέλος του βιβλίου σε μελό χάπι εντ.

Πολωνία - Σεναγάλη 0-3. Πολύ χάρηκα τη νίκη της Σενεγάλης. Γενικώς, οι ομάδες των φτωχών χωρών τα πήγαν καλά. Βέβαια, κάποιοι παίκτες από αυτές τις χώρες παίζουν σε μεγάλους ευρωπαϊκούς συλλόγους, όπως ο Αιγύπτιος Σαλάχ, αστέρι της Λίβερπουλ.

Υποστηρίζω τις ομάδες των μαύρων, μελαμψών και κίτρινων ποδοσφαιριστών. Με αυτό το κριτήριο όμως θα έπρεπε να στήριζα και τη Γαλλία, όπου, από τους έντεκα παίκτες, είδα σε ένα ματς εννέα μαύρους και μελαμψούς και μόνο δύο λευκούς. Εντάξει, ήταν μια εξαίρεση...

ΑΝΔΡΕΑΣ ΖΕΜΠΙΛΑΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL