Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
16.4°C20.1°C
4 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.4°C21.5°C
3 BF 40%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C20.5°C
3 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.4°C21.0°C
5 BF 45%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.9°C18.9°C
2 BF 45%
Ανεξαρτητοποιήθηκε τρεις μέρες μετά την παρουσία του στο Ζάππειο... / Οι ΑΝ.ΕΛΛ. ζητούν από τον Γ. Λαζαρίδη να επιστρέψει την έδρα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ανεξαρτητοποιήθηκε τρεις μέρες μετά την παρουσία του στο Ζάππειο... / Οι ΑΝ.ΕΛΛ. ζητούν από τον Γ. Λαζαρίδη να επιστρέψει την έδρα

Πιέσεις προς τον Γ. Λαζαρίδη να παραιτηθεί από βουλευτής και να επιστρέψει την έδρα του ασκούνται από τους ΑΝ.ΕΛΛ. μετά την ανεξαρτητοποίηση του βουλευτή Β' Θεσσαλονίκης που επικαλείται τη διαφωνία του με τη στάση της κυβέρνησης στο "Μακεδονικό". "Ο κ. Λαζαρίδης δεν άντεξε" επισήμανε ο εκπρόσωπος των ΑΝ.ΕΛΛ. Θ. Τοσουνίδης, ενώ ο Π. Καμμένος σχολίασε υπαινικτικά τις εξελίξεις ανεβάζοντας στο Twitter το βίντεο με τις απειλές του Β. Μαρινάκη ότι "η χούντα πέφτει σε μερικούς μήνες". Τα στελέχη των ΑΝ.ΕΛΛ. διαβεβαιώνουν ότι η κοινοβουλευτική πλειοψηφία δεν κινδυνεύει, ενώ υπήρξε επικοινωνία των βουλευτών με τον Π. Καμμένο για να επιβεβαιώσουν τη στήριξή τους στην κυβέρνηση.

Έχει δεσμεύσεις

Ο Θ. Τοσουνίδης σχολίασε ότι "τον δρόμο της ευθύνης και της στήριξης των εθνικών συμφερόντων δεν τον αντέχουν όλοι" και επισήμανε στον Γ. Λαζαρίδη ότι πρέπει να επιστρέψει την έδρα του στους ΑΝ.ΕΛΛ., προειδοποιώντας τον ότι "κάθε άλλη απόφασή του θα τον κατατάξει στην κατηγορία των αποστατών". Ο Θ. Τοσουνίδης πρόσθεσε με νόημα ότι "σύντομα θα ενημερώσουμε τους ψηφοφόρους του για τις δεσμεύσεις του και τους όρκους πίστης στον Π. Καμμένο και τον πρωθυπουργό ενώπιον δύο υπουργών".

"Ο Κυριάκος Σαμαράς στηρίζει Συμπιλίδη"

Σχετικά με τη στάση της Ν.Δ. στο ζήτημα, κύκλοι των ΑΝ.ΕΛΛ. σχολίασαν ότι "ο Κυριάκος Σαμαράς στηρίζει τον Συμπιλίδη. Τελικά, η Ιστορία επαναλαμβάνεται ως φάρσα. Η αποστασία καθιερώνεται σαν πολιτική πρακτική". Να σημειωθεί ότι πρώτη επιλαχούσα στη λίστα των ΑΝ.ΕΛΛ. στη Β’ Θεσσαλονίκης είναι η Στ. Βαλάνη, δικηγόρος και β’ αντιπρόεδρος της ΕΥΑΘ, στέλεχος το οποίο εμπιστεύεται η ηγεσία του κόμματος.

Τ. Κουίκ: Συμπιλίδης δεν θα βρεθεί

"Συμπιλίδης δεν θα βρεθεί" τόνισε ο υφυπουργός Εξωτερικών Τ. Κουίκ, εκφράζοντας την πεποίθησή του ότι η κοινοβουλευτική πλειοψηφία δεν κινδυνεύει. Σχολιάζοντας την ανεξαρτητοποίηση του Γ. Λαζαρίδη στον ρ/σ Στο Κόκκινο, ο Τ. Κουίκ παρατήρησε ότι "δεν άντεξε τον δρόμο της ευθύνης". Ο Τ. Κουίκ κατηγόρησε τη Ν.Δ. ότι επιδιώκει την αποσταθεροποίηση της κυβερνητικής πλειοψηφίας και προειδοποίησε την "ακροδεξιά παρέα του Μοσχάτου" ότι "ο Π. Καμμένος δεν θα λυγίσει". Παράλληλα, ο Τ. Κουίκ εξέφρασε την προσωπική του άποψη υπέρ του χωρισμού Εκκλησίας - Πολιτείας.

Θ. Παπαχριστόπουλος: "Δεν πέφτει η κυβέρνηση"

"Αυτή η κυβέρνηση, ο κόσμος να χαλάσει, δεν θα πέσει και θα συνεχίσει. Θα τελειώσει το έργο της" τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των ΑΝ.ΕΛΛ. Θ. Παπαχριστόπουλος, ο οποίος εκφράστηκε θετικά για το πρόσωπο του Γ. Λαζαρίδη χαρακτηρίζοντάς τον "πολύ καλό παιδί" και δηλώνοντας "εμβρόντητος" για την ανεξαρτητοποίησή του, ενώ θύμισε ότι ο Γ. Λαζαρίδης ήταν παρών στην εκδήλωση στο Ζάππειο.

Αστήρικτες δικαιολογίες Λαζαρίδη

Στην επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής, ο Γ. Λαζαρίδης επικαλείται ως λόγο για την ανεξαρτητοποίησή του την απόρριψη από τον Δ. Τζανακόπουλο της απαίτησης των ΑΝ.ΕΛΛ. για κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών με 180 ψήφους. Ο Θ. Τοσουνίδης επικαλέστηκε τη χθεσινή τοποθέτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου για το ζήτημα των 180 ψήφων σημειώνοντας ότι ο "μόνος ισχυρισμός" του Γ. Λαζαρίδη "έχει καταρρεύσει". Συγκεκριμένα, ο Δ. Τζανακόπουλος παρατήρησε ότι η παρέμβαση του Π. Καμμένου έγινε μετά τη δική του τοποθέτηση για το θέμα και πρόσθεσε ότι "ο πρωθυπουργός και ο Π. Καμμένος, όποτε έχει προκύψει πρόβλημα, συζητούν με καλή θέληση και ανοιχτό μυαλό όλες τις προτάσεις. Αυτό θα γίνει και τώρα".

Ο Γ. Λαζαρίδης επιχειρεί να δικαιολογήσει τη στάση του υποστηρίζοντας πως "όταν κατετέθη η πρόταση μομφής, σε λάθος χρόνο κατά την άποψή μου", βρέθηκε μπροστά στο δίλημμα "να ενδώσω στις πιέσεις που δεχόμουν με διάφορες μορφές (απειλές, ύβρεις κ.λπ.)", κάτι που θα σήμανε υπονόμευση της εξόδου της χώρας από τα Μνημόνια, ή "να στηρίξω την κυβερνητική συνοχή και στη συνέχεια να ασχοληθώ με το θέμα της συμφωνίας". Ο Γ. Λαζαρίδης σημείωσε ότι με την πρόσφατη συμφωνία στο Eurogroup "ο στόχος τον οποίο βάλαμε με τη βοήθεια του Θεού επετεύχθη".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL