Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.7°C24.6°C
4 BF 40%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.5°C20.2°C
4 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.8°C22.0°C
4 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.4°C21.8°C
4 BF 54%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
21.8°C24.1°C
4 BF 30%
Δεν θα τους βγει
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δεν θα τους βγει

Ο μέχρι εχθές βουλευτής των ΑΝ.ΕΛΛ. κ. Λαζαρίδης ανακάλυψε μάλλον αργά τα συνειδησιακά του προβλήματα σε σχέση με το “Μακεδονικό”. Η πρωτοβουλία του να ανεξαρτητοποιηθεί δημιουργεί σοβαρά ερωτήματα.

Πρώτον, γιατί το “Μακεδονικό” τον οδηγεί σε αποχώρηση από το κόμμα του; Οι ΑΝ.ΕΛΛ. έχουν ταχθεί σύσσωμοι εναντίον της συμφωνίας των Πρεσπών. Υπάρχει λοιπόν κάποια διαφωνία με την κομματική γραμμή; Όχι. Επομένως το σημείο διαφωνίας του κ. Λαζαρίδη είναι μόνο η στήριξη των ΑΝ.ΕΛΛ. στην κυβέρνηση. Για ποιον λόγο; Διότι, λέει, η κυβέρνηση δεν έκανε δεκτή την πρόταση του Πάνου Καμμένου να κυρωθεί η συμφωνία στη Βουλή με 180 ψήφους. Το ζήτημα αυτό όμως δεν είναι της παρούσης και η κυβέρνηση έχει απαντήσει ότι “θα το δούμε όταν θα έρθει η ώρα”. Συνεπώς ο κ. Λαζαρίδης έχει πιο επείγοντες λόγους να αποσύρει την εμπιστοσύνη του στην κυβέρνηση. Δεν τους αποκαλύπτει όμως.

Δεύτερον, πότε ακριβώς ο κ. Λαζαρίδης συνειδητοποίησε ότι έχει προβλήματα συνείδησης; Στην πρόταση μομφής ήταν εισηγητής των ΑΝ.ΕΛΛ. και στο Ζάππειο ήταν παρών και χειροκροτούσε τις ομιλίες του πρωθυπουργού και του Πάνου Καμένου. Τι έγινε μετά;

Αν ο κ. Λαζαρίδης θέλει να υπερασπιστεί την πολιτική του αθωότητα, θα πρέπει να παραδώσει την έδρα του. Αν δεν το κάνει, σημαίνει ότι σε κάτι σκοπεύει να τη χρησιμοποιήσει.

Ό,τι και αν είναι αυτό, είναι καταδικασμένο. Αυτή η κυβέρνηση δεν πρόκειται να πέσει από αποστασία. Ό,τι και αν λέει ο κ. Μαρινάκης στο τσακίρ κέφι από τις πίστες. Και όσο και αν πανηγυρίζουν τα πρωτοπαλίκαρά του στα κοινωνικά δίκτυα. Δεν θα τους βγει.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL