Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
10.9°C14.5°C
2 BF 82%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
11.2°C13.9°C
3 BF 74%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
10.0°C12.1°C
2 BF 74%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ασθενείς βροχοπτώσεις
14 °C
12.5°C16.0°C
3 BF 84%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
10 °C
10.1°C10.2°C
3 BF 95%
Κατηγορούνται για εξύβριση και παράνομη βία / Στο εδώλιο οι ρατσιστές που επιτέθηκαν σε 17χρονο Πακιστανό
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κατηγορούνται για εξύβριση και παράνομη βία / Στο εδώλιο οι ρατσιστές που επιτέθηκαν σε 17χρονο Πακιστανό

Θεσσαλονίκη. Σήμερα θα καθίσουν στο εδώλιο οι τρεις από τους τέσσερις νεαρούς ρατσιστές «νταήδες» που επιτέθηκαν αναίτια σε έναν 17χρονο νεαρό από το Πακιστάν στο πάρκο Ξαρχάκος της Θεσσαλονίκης. Ο τέταρτος της παρέας, που είναι μόλις 16 χρόνων, παραπέμφθηκε για να δικαστεί σε δικαστήριο ανηλίκων.

Και οι τέσσερις αντιμετωπίζουν κατηγορίες για ρατσιστική βία και συγκεκριμένα για έργω εξύβριση και παράνομη βία. Χθες οι τρεις ζήτησαν και έλαβαν 24ωρη αναβολή της δίκης τους στο Αυτόφωρο και στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι μετά την προσαγωγή τους για την επίθεση στον 17χρονο Πακιστανό, τον οποίο έβρισαν χυδαία και τον χτύπησαν, η ΕΛ.ΑΣ. ερεύνησε το ενδεχόμενο να είναι τα ίδια άτομα που έσπρωξαν και έριξαν στα νερά του Θερμαϊκού, στην παραλία της Θεσσαλονίκης, δύο άτομα (έναν 45χρονο από τη Βραζιλία και έναν 35χρονο Έλληνα) που συμμετείχαν στο Thessaloniki Pride.

Εισαγγελέας για τους «νταήδες» στο Thessaloniki Pride

Ωστόσο δεν προέκυψε ταύτισή τους με τους δράστες αυτής της επίσης ρατσιστικής επίθεσης, για την οποία χθες η Εισαγγελία Θεσσαλονίκης διέταξε επείγουσα προκαταρκτική εξέταση. Πιο συγκεκριμένα ο εισαγγελέας στην παραγγελία του ζητά να εντοπιστούν αυτοί που έριξαν τα δύο άτομα στον Θερμαϊκό κόλπο και διώκονται για απόπειρα ανθρωποκτονίας, πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης, έκθεσης σε κίνδυνο και έργω εξύβριση. Καλεί μάλιστα την αστυνομία να συλλέξει υλικό από κάμερες καταστημάτων για τον εντοπισμό των δραστών. Η έρευνα διενεργείται από το Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL