Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Χρ. Μαντάς: Όταν πυροδοτούνται οι εθνικισμοί δεν καταλήγουν σε αποτελέσματα που βοηθάνε τους λαούς (Video)

Eurokinissi

"Υπάρχει ένα κλίμα διαμαρτυρίας (σσ. κατά της συμφωνίας για το Μακεδονικό) που δεν θέλω να το υποτιμήσω. Θα βγουν όμως και περισσότερες λεπτομέρειες για τα επεισόδια. Νομίζω πως όποτε πυροδοτούνται οι εθνικισμοί, δεν καταλήγουν σε αποτελέσματα που βοηθάνε τους λαούς" δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Μαντάς μιλώντας στο Ε.

Ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί και θα επιχειρήσει να ενημερώσει τους πολίτες για τη συμφωνία. Και είναι σεβαστές και αντίθετες απόψεις. Κάθε προσπάθεια όμως, βίαιης αντίδρασης στην ενημέρωση νομίζω είναι καταδικαστέα και δεν βοηθά στη ψύχραιμη και νηφάλια συζήτηση, που χρειαζόμαστε.

Έχουμε μια σημαντική εξέλιξη για την ειρήνη στην περιοχή. Ως τέτοια έχει επικροτηθεί από το ευρωπαϊκό και το διεθνές περιβάλλον. Κατά τη γνώμη μου (η συμφωνία) υπερασπίζεται τα συμφέροντα της χώρας και λύνει ένα πρόβλημα που ήταν άλυτο πάνω από 25 χρόνια. Συνεπώς οφείλουμε να κάνουμε μια ψύχραιμη συζήτηση.

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Προοδευτικές συγκλίσεις: ποιοι και με ποιους

Η ανάγκη μιας εναλλακτικής πρότασης για την Ευρώπη αναδεικνύεται πλέον με ολοένα σαφέστερο πρόσωπο. Το παραδοσιακό σύστημα εξουσίας βαίνει προς εξαφάνιση. Δυνάμεις πανίσχυρες πριν λίγα χρόνια, όπως...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο