Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Χρ. Μαντάς: Όταν πυροδοτούνται οι εθνικισμοί δεν καταλήγουν σε αποτελέσματα που βοηθάνε τους λαούς (Video)

Eurokinissi

"Υπάρχει ένα κλίμα διαμαρτυρίας (σσ. κατά της συμφωνίας για το Μακεδονικό) που δεν θέλω να το υποτιμήσω. Θα βγουν όμως και περισσότερες λεπτομέρειες για τα επεισόδια. Νομίζω πως όποτε πυροδοτούνται οι εθνικισμοί, δεν καταλήγουν σε αποτελέσματα που βοηθάνε τους λαούς" δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Μαντάς μιλώντας στο Ε.

Ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί και θα επιχειρήσει να ενημερώσει τους πολίτες για τη συμφωνία. Και είναι σεβαστές και αντίθετες απόψεις. Κάθε προσπάθεια όμως, βίαιης αντίδρασης στην ενημέρωση νομίζω είναι καταδικαστέα και δεν βοηθά στη ψύχραιμη και νηφάλια συζήτηση, που χρειαζόμαστε.

Έχουμε μια σημαντική εξέλιξη για την ειρήνη στην περιοχή. Ως τέτοια έχει επικροτηθεί από το ευρωπαϊκό και το διεθνές περιβάλλον. Κατά τη γνώμη μου (η συμφωνία) υπερασπίζεται τα συμφέροντα της χώρας και λύνει ένα πρόβλημα που ήταν άλυτο πάνω από 25 χρόνια. Συνεπώς οφείλουμε να κάνουμε μια ψύχραιμη συζήτηση.

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Η αχρείαστη ανομία του '73 και ο εορτασμός της

Προσπάθειες να διαγραφεί το Πολυτεχνείο από την ιστορική μνήμη έχουν γίνει πολλές. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής όρισε τις εκλογές του 1974 εκείνη την ημέρα για να την αποφορτίσει. Στην τρίτη επέτειο η...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο