Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
14.2°C17.9°C
1 BF 70%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
12.0°C16.8°C
2 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
14.4°C17.0°C
1 BF 86%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
16.5°C17.2°C
3 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
13.9°C15.2°C
0 BF 72%
Φίλης για Eurogroup: Θετικό βήμα που πρέπει να αποτυπωθεί στην καθημερινότητα των πολιτών (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Φίλης για Eurogroup: Θετικό βήμα που πρέπει να αποτυπωθεί στην καθημερινότητα των πολιτών (Video)

«Υπάρχει μια ρύθμιση του χρέους και επιμήκυνση κάτι που συνεπάγεται ότι ως το 2031 η Ελλάδα θα εξοικονομήσει 4 δις ευρώ το χρόνο, που θα μπορέσει να αξιοποιήσει για την ανάπτυξη» εξήγησε ο κ. Φίλης προσθέτοντας ότι το δάνειο 15 δις ευρώ θα πάει ένα μέρος, για το «μαξιλάρι» για να βγούμε στις αγορές και ένα άλλο για την εξαγορά των δανείων από το ΔΝΤ.https://www.youtube.com/embed/4udaDxBrJZg

«Δεν περνάμε από την Κόλαση στον Παράδεισο, αλλά δίνονται δυνατότητες να ασκηθεί με μεγαλύτερη άνεση πολιτική από την εκάστοτε κυβέρνηση. Υπάρχει η εποπτεία, τα πλεονάσματα που δεν βοηθούν να πας ταχύτερα την ανάπτυξη» ωστόσο ο κ. Φίλης εξήγησε ότι «είμαστε πλέον, σε ένα νέο πλαίσιο. Η οικονομία μας είναι καλύτερη και μπορούμε να επανεξετάσουμε ορισμένες επιλογές που έγιναν κάτω από μνημονιακούς καταναγκασμούς σε άλλες συνθήκες, όπως για παράδειγμα, το ζήτημα των συντάξεων. Οι συντάξεις είναι ένα μείζον θέμα και πρέπει να επαναδιαπραγματευτεί».

Ο κ. Φίλης υπογράμμισε ότι: «Έχουμε πλεονάσματα και υπερπλεονάσματα καθώς και ισχυρό ΕΦΚΑ. Είναι μια μέρα που μας δίνει ανάσες για την πορεία της οικονομίας και της κοινωνίας και έχει σημασία ποια κυβέρνηση είναι να αξιοποιήσει αυτές τις ανάσες υπέρ των πολλών και όχι των λίγων.»

«Πολιτικά ανήθικο να στήνει καυγάδες για προδότες η Ν.Δ.»

«Δεν πανηγυρίζουμε αλλά μπορούμε με αισιοδοξία και ελπίδα να αντιμετωπίζουμε το μέλλον. «Μπήκε το νερό στο αυλάκι» πρόσθεσε χαρακτηριστικά σημειώνοντας ότι «στη δεκαετία που έχουμε μπροστά μας διευκολύνεται η έξοδος της χώρας στις αγορές και η «ανάσα» για την ανάπτυξη της χώρας από την εξοικονόμηση των 4 δις.»

Απαντώντας στις επικρίσεις της Ν.Δ. ο κ. Φίλης τόνισε «δεν κάνουμε παζάρια, όπως άλλες κυβερνήσεις» ενώ χαρακτήρισε "πολιτικά ανήθικο τον καυγά  που στήνει για «προδότες», «μειοδότες» "πάνω στο ζήτημα των εθνικών μας δικαίων και μας γυρίζει στον εμφύλιο πόλεμο, όμως ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να δώσει μια απάντηση σε αυτά που καταμαρτυρούν έγκυροι δημοσιογραφικοί οργανισμοί, όπως η FAZ, ότι έχει δεσμευθεί πως δεν θα ακυρώσει τη συμφωνία. Άλλωστε το ΕΛΚ συμφωνεί και στηρίζει τη συμφωνία για το Μακεδονικό».

Κατ. Μπρ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL