Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
12.0°C16.5°C
1 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
14 °C
11.5°C16.0°C
0 BF 65%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
7.0°C15.5°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
12.8°C15.8°C
2 BF 80%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
5 °C
4.9°C12.9°C
0 BF 100%
Ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημ. Τζανακόπουλο (Ζωντανή μετάδοση)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημ. Τζανακόπουλο (Ζωντανή μετάδοση)

Ενημέρωση των διαπιστευμένων πολιτικών συντακτών από τον υπουργό Επικρατείας και κυβερνητικό εκπρόσωπο, Δημήτρη Τζανακόπουλο, στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίαςhttps://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fd.tzanakopoulos%2Fvideos%2F487770588325252%2F&width=600&show_text=false&height=338&appId

Μετά την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών, Ελλάδα & ΠΓΔΜ εγκαινιάζουν μια νέα εποχή φιλίας & συνεργασίας μεταξύ τους αλλά & για το σύνολο της Βαλκανικής. Το Κοινοβούλιο της γείτονος κυρώνει σήμερα τη Συμφωνία κάνοντας το 1ο από τα προβλεπόμενα βήματα για τη θέση της σε ισχύ.

Για την Ελλ. Κυβέρνηση, η Συμφωνία συνιστά πράξη ευθύνης & πατριωτισμού που αποκαθιστά την ιστορική πραγματικότητα. Και απαντά στις ανάγκες του ελληνικού λαού που στην μεγάλη του πλειοψηφία διαχρονικά επιθυμεί την ειρηνική συνύπαρξη & συνεργασία ανάμεσα στις χώρες των Βαλκανίων.

Η Συμφωνία βρίσκει σύμπασα τη διεθνή κοινότητα στο πλευρό των χωρών που βάζουν τέλος σε μια διένεξη που κόστισε και στις δυο πολύ. Οι δυνάμεις στις δυο χώρες που εχθρεύονται τη Συμφωνία, έχουν κοινή βάση επιχειρημάτων: Πατριδοκαπηλία, αλλοίωση της Ιστορίας & άκρατο λαϊκισμό.

ΝΔ & VMRO όχι μόνο αγνοούν την ιστορική τους ευθύνη για τη διαιώνιση του προβλήματος αλλά σήμερα, υπό την ηγεμονία ακροδεξιών ομάδων στο εσωτερικό τους, προσπαθούν να παίξουν το χαρτί του διχασμού ανάμεσα σε δήθεν πατριώτες και δήθεν προδότες.

Η συντριπτική πλειοψηφία των μελών της ΝΔ δεν θα ακολουθήσει την ηγεσία της και μερίδα του τύπου που υποστηρίζει τη ΧΑγίτικη μετάλλαξη του ιστορικού κόμματος της κεντροδεξιάς. Οι προβοκατόρικες ενέργειες των τελευταίων ημερών δεν μπορούν να δημιουργήσουν εικόνα εθνικού διχασμού.

Η σιωπή του κ. Μητσοτάκη συνεπάγεται ότι τα περιθωριακά περιστατικά των τελευταίων ημερών οργανώνονται κατεντολήν &με την πλήρη κάλυψή του. Με τη στάση του νομιμοποιεί αντικειμενικά τη φασιστική ρητορεία &πρακτικές. Είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για τον ακροδεξιό εκφυλισμό της ΝΔ.

Στο ιστορικό αυριανό Eurogroup θα επικυρωθεί &τυπικά η ολοκλήρωση της τελευταίας αξιολόγησης του τελευταίου προγράμματος, θα αποφασιστεί ο μηχανισμός παρακολούθησης της οικονομίας για την περίοδο μετά το πρόγραμμα αλλά θα παρθούν & οι τελικές αποφάσεις για τη ρύθμιση του χρέους.

Η λειτουργία του μηχανισμού παρακολούθησης της ελληνικής οικονομίας για την περίοδο μετά το πρόγραμμα δεν προβλέπει μέτρα, δεν συνδέεται με χρηματοδότηση & εκταμιεύσεις, δεν προβλέπει κανενός είδους καταναγκασμό & δεν έχει ουδεμία σχέση με το μηχανισμό πειθάρχησης των μνημονίων.

Για τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους το πλαίσιο στο οποίο θα κινηθεί η απόφαση είναι αυτό του EG της 15/06/2017: Ανώτατο ετήσιο όριο ακαθ. χρηματοδοτικών αναγκών στο 15% του ΑΕΠ & προσδιορισμό μέτρων που καθιστούν το χρέος βιώσιμο στο βραχυ- μεσο- και μακροπρόθεσμο επίπεδο.

Κοινά αποδεκτό κριτήριο για όλους τους εμπλεκόμενους στις συζητήσεις είναι η λύση να είναι πειστική για τις αγορές και να εμπεδώσει το αξιόχρεο της Ελλάδας δηλαδή να αποτελέσει την τελευταία πράξη για την αποκατάσταση της αξιοπιστίας της χώρας.

Πολλοί έχουν σπεύσει να διασπείρουν φήμες περί δήθεν συναλλαγής της κυβέρνησης με αντίκειμενο το Μακεδονικό για να εξασφαλιστεί λύση στο χρέος. Οι φήμες αυτές φανερώνουν την άγνοια για τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν οι θεσμοί & οι κυβερνήσεις στην Ευρώπη.

Κυριότερα όμως φανερώνει ότι έχουν αποδεχθεί ότι η κυβέρνηση θα εξασφαλίσει θετική ρύθμιση για το χρέος & σπεύδουν τώρα να απομειώσουν αυτήν την επιτυχία. Αφού εξαντλήθηκε η κινδυνολογία περνάνε στο σύμπαν του παραλογισμού & του ανορθολογισμού. Τους ευχόμαστε καλά ξεμπερδέματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL