Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
16.4°C20.1°C
4 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.4°C21.5°C
3 BF 40%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C20.5°C
3 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.4°C21.0°C
5 BF 45%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.9°C18.9°C
2 BF 45%
Οι ΑΝ.ΕΛΛ. μελετούν πρόταση μομφής κατά Δ. Καμμένου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Οι ΑΝ.ΕΛΛ. μελετούν πρόταση μομφής κατά Δ. Καμμένου

“Προφάσεις εν αμαρτίαις” χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος των ΑΝ.ΕΛΛ. Θ. Τοσουνίδης τους ισχυρισμούς του Δ. Καμμένου με τους οποίους προσπάθησε να δικαιολογήσει τη θετική του ψήφο στην πρόταση μομφής της Ν.Δ. κατά της κυβέρνησης που οδήγησε στη διαγραφή του από τους ΑΝ.ΕΛΛ. Στελέχη των ΑΝ.ΕΛΛ. διάψευσαν τα όσα υποστήριξε ο Δ. Καμμένος για την εξέταση του ενδεχομένου πρότασης μομφής προς τον υπουργό Εξωτερικών Ν. Κοτζιά κατά την πρόσφατη συνεδρίαση της Κ.Ο. του κόμματος, αλλά και για τον συσχετισμό της συμφωνίας για το "Μακεδονικό" με τις διαπραγματεύσεις για το χρέος.

“Δεν ειπώθηκε ποτέ ότι υπάρχει αντιστοίχιση στη διαδικασία για τη συμφωνία για το όνομα των Σκοπίων με την οικονομική διαπραγμάτευση που κάνουμε στο πλαίσιο της Ε.Ε.” ξεκαθάρισε ο Θ. Τοσουνίδης σημειώνοντας ότι “ασφαλώς και υπάρχει ολόκληρο σκεπτικό των ΑΝ.ΕΛΛ. γιατί πρέπει να ολοκληρώσει τον βίο της αυτή η κυβέρνηση, γιατί δεν πρέπει να αποσταθεροποιηθεί η χώρα”. Ο Θ. Τοσουνίδης επισήμανε ακόμα ότι “δεν υπήρξε καμία συζήτηση για πρόταση μομφής στον κ. Κοτζιά” κι εκτίμησε ότι ο Δ. Καμμένος “προσπαθεί να καλύψει πράγματα για να αιτιολογήσει την ενέργειά του”.

Τον Δ. Καμμένο διέψευσε και ο βουλευτής των ΑΝ.ΕΛΛ. Κ. Κατσίκης, ο οποίος σχολίασε ότι “διαρροές δεν υπάρχουν στους ΑΝ.ΕΛΛ. παρά μόνο εκείνες που ήταν προαποφασισμένες και εκπορευόμενες από άλλα κίνητρα”, ενώ για την αποχώρηση της Μ. Παπαδοπούλου εκτίμησε ότι “παρασύρθηκε και θα επανέλθει”. Την ίδια ώρα στελέχη των ΑΝ.ΕΛΛ. ανά την Ελλάδα ανακοινώνουν την αποχώρησή τους από το κόμμα λόγω της συμφωνίας για το "Μακεδονικό". Πηγές των ΑΝ.ΕΛΛ. σημειώνουν ότι το κόμμα παρακολουθεί “με προσοχή” το ζήτημα, αλλά η έκταση κι ο αριθμός των αποχωρήσεων δεν προκαλούν ανησυχία.

Ανοικτό παράμενει επίσης το ζήτημα της παραίτησης του Δ. Καμμένου από το αξίωμα του αντιπροέδρου της Βουλής, στο οποίο εκλέχθηκε μετά από υπόδειξη των ΑΝ.ΕΛΛ. Το κόμμα εξετάζει το ενδεχόμενο πρότασης μομφής αν ο Δ. Καμμένος αρνηθεί να παραιτηθεί, αναμένοντας τις κινήσεις του πρώην βουλευτή τους.

ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL