Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.5°C18.7°C
2 BF 61%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
12.4°C18.0°C
1 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.7°C16.0°C
2 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.3°C18.0°C
0 BF 57%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
15.7°C15.7°C
1 BF 69%
Γ. Τζιάλλας: Νέες μεγάλες αναπτυξιακές ευκαιρίες δημιουργεί ο κλάδος / Ζωηρό ενδιαφέρον των μικρομεσαίων για επενδύσεις στον τουρισμό
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Γ. Τζιάλλας: Νέες μεγάλες αναπτυξιακές ευκαιρίες δημιουργεί ο κλάδος / Ζωηρό ενδιαφέρον των μικρομεσαίων για επενδύσεις στον τουρισμό

Η υποβολή περισσότερων από 7.300 προτάσεις στο επιχειρησιακό πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα, Καινοτομία - ΕΠΑΝΕΚ από μικρομεσαίους επιχειρηματίες, οι οποίες υπερκαλύπτουν κατά είκοσι φορές τον διαθέσιμο προϋπολογισμό των ενισχύσεων, καταδεικνύει τις σημαντικές δυνατότητες για τη στήριξη της μικρομεσαίας τουριστικής επιχειρηματικότητας μέσω των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ και ιδιαίτερα στη δημιουργία νέων τουριστικών ΜμΕ. Αυτό ανέφερε ο γενικός γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης Γιώργος Τζιάλλας, εκπροσωπώντας το υπουργείο Τουρισμού στο συνέδριο του “Economist”.

Ο Γ. Τζάλλας αναφέρθηκε και στις νέες αναπτυξιακές και επενδυτικές ευκαιρίες που δημιουργεί στην Ελλάδα ο τουρισμός τα επόμενα χρόνια. Παρουσίασε τα αποτελέσματα και τα οφέλη από την αλματώδη ανάπτυξη του τουρισμού την τριετία 2015-2017 σε εφαρμογή της εθνικής τουριστικής πολιτικής και στη διψήφια αύξηση στο πρώτο τετράμηνο του 2018, που εξελίσσεται στην καλύτερη μέχρι στιγμής χρονιά τουριστικών επιδόσεων.

Ανέλυσε τις στρατηγικές προτεραιότητες του υπουργείου Τουρισμού και του αναπτυξιακού σχεδίου που παρουσίασε πρόσφατα η υπουργός Έλενα Κουντουρά για την επόμενη διετία. Ειδικότερα, αναφέρθηκε στην υποστήριξη της επιχειρηματικότητας με στόχο την άμεση αύξηση της διαθεσιμότητας των κλινών και τη βελτίωση της ποιότητας, πλέον της δημιουργίας 25.000 νέων κλινών στις υψηλές κατηγορίες την τελευταία τριετία.

Ο αναπτυξιακός σχεδιασμός περιλαμβάνει επίσης την προώθηση προγραμμάτων για τουρισμό 365 ημέρες τον χρόνο σε ώριμους τουριστικά προορισμούς, τη δυνατότητα νέων ζωνών και ανερχόμενων προορισμών με έμφαση σε τουριστικά προϊόντα, όπως ο ιατρικός, ο συνεδριακός τουρισμός, το γκολφ κ.λπ., και ένα πιο ανταγωνιστικό πλαίσιο για προσέλκυση επενδύσεων κυρίως για μονάδες υψηλών κατηγοριών, μαρίνες μικρού και μεγάλου μεγέθους, λιμάνια -προορισμούς κρουαζιέρας, θεματικά πάρκα και για επενδύσεις ιατρικού και ιαματικού τουρισμού.

Επίσης, ο Γ. Τζιάλλας αναφέρθηκε στον σχεδιασμό προγραμμάτων για την εξειδίκευση στον θεματικό τουρισμό, καθώς και στο σχέδιο νόμου που κατάρτισε και έθεσε σε δημόσια διαβούλευση το υπουργείο Τουρισμού ως το πρώτο συνολικό πλαίσιο για τα ώριμα θεματικά τουριστικά προϊόντα και την ενθάρρυνση νέων επαγγελματικών δραστηριοτήτων στον θεματικό τουρισμό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL