Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
14.8°C17.3°C
3 BF 84%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
11.9°C14.4°C
2 BF 79%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
11.0°C14.3°C
2 BF 88%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
18.0°C18.8°C
2 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.9°C11.9°C
3 BF 100%
Η Κυριακή των "δράκων"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η Κυριακή των "δράκων"

Η αλήθεια είναι ότι το πάλεψαν. Το πάλεψαν όσο μπορούσαν. Το πάλεψαν με όλες τους τις δυνάμεις μήπως και καταφέρουν να αμαυρώσουν επικοινωνιακά την αλλαγή σελίδας που σηματοδοτούσε η υπογραφή της συμφωνίας των Πρεσπών. Το πάλεψαν οι ακραίοι. Το πάλεψαν οι γραφικοί. Το πάλεψαν και οι επαγγελματίες της μονταζιέρας. Όλοι το πάλεψαν και όλοι έφτιαξαν τους δικούς τους δράκους αυτή την Κυριακή.

Οι πιο ακραίοι επιχείρησαν να παίξουν με τον θάνατο και το αίμα. Με νεκρό διαδηλωτή στο Πισοδέρι και εκατοντάδες ανοιγμένα κεφάλια Ελλήνων πατριωτών από τα ΜΑΤ του Τσίπρα δοκίμασε να παίξει την Κυριακή το μεσημέρι ο ακροδεξιός εσμός του Διαδικτύου. Αιματοβαμμένοι “δράκοι” και χοντροκομμένα ψέματα διακινούνταν και αναπαράγονταν στο Ίντερνετ σε μια προσπάθεια να ενοχοποιηθεί η πολιτική ηγεσία του τόπου που την ώρα της ιστορικής συμφωνίας άνοιγε κεφάλια αγνών πατριωτών. Ο δράκος τους, όμως, δεν κατάφερε να πάει μακριά, καθώς το ψέμα με τη νεκρή γυναίκα και τους εκατοντάδες σακατεμένους είχε κοντά ποδάρια και δεν προχώρησε.

Οι πιο γραφικοί επιχείρησαν να παίξουν το παιχνίδι του ενδοτισμού στον ξένο παράγοντα, με αποκορύφωμα τον γνωστό ευφυολόγο αντιπρόεδρο της Ν.Δ., που, την ώρα των υπογραφών στις Πρέσπες, έβρισκε ως άξιο σχολιασμού τον “δράκο” των γενεθλίων του Μάθιου Νίμιτς στον οποίο ο Αλέξης Τσίπρας τραγουδούσε το “χάπι μπέρθντεϊ”, ενώ την ίδια ώρα πατριώτες δέρνονταν από τα ΜΑΤ. Κι ενώ μόνος του τα έλεγε και μόνος του τα πίστευε, καθώς μέχρι και οι υπάλληλοι του ΣΚΑΪ προσπαθούσαν να του εξηγήσουν πως λέει ψέματα, αυτός επέμενε να πουλάει τον φτηνό πατριωτισμό των εντυπώσεων και του ψεύδους.

Στο τέλος, τη σκυτάλη της δρακολογίας πήραν οι επαγγελματίες του είδους. Αυτοί με τα χιλιάδες ένσημα στην κονσόλα του μοντάζ. Τουλάχιστον αυτοί τους “δράκους” τους πουλάνε με μεγαλύτερη μαεστρία. Πρόκειται για τους επαγγελματίες που πήραν τις δηλώσεις του βουλευτή Φλώρινας του ΣΥΡΙΖΑ, του Κωνσταντίνου Σέλτσα, στο τηλεοπτικό παράρτημα της Deutsche Welle της ΠΓΔΜ και, διαστρεβλώνοντας άγρια τα λεγόμενά του, τον παρουσίασαν ως έναν κοινό μειοδότη μήπως και καταφέρουν να λεκιάσουν ηθικά και εθνικά τη συμφωνία Τσίπρα - Ζάεφ.

Την Κυριακή που μας πέρασε είχαν πολλούς “δράκους” η ειδησεογραφία και η παραδημοσιογραφία. Δράκους με αίμα, δράκους με γενέθλια και δράκους με φτερά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL