Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.2°C20.7°C
2 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
17 °C
15.2°C17.7°C
1 BF 74%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.8°C16.6°C
3 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.0°C18.0°C
2 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
15.9°C15.9°C
0 BF 55%
Ψεκασμένοι, διπρόσωποι, σαλτιμπάγκοι
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ψεκασμένοι, διπρόσωποι, σαλτιμπάγκοι

Το άτυπο σημείωμα, το οποίο διένειμε η Ν.Δ. την Κυριακή το βράδυ, θα πρέπει να διδάσκεται ως μνημείο υποκρισίας και κουτοπονηριάς. Κι αυτό γιατί, ενώ επί της ουσίας απευθύνεται στη βάση των ΑΝ.ΕΛΛ., παράλληλα κρύβει τη διαβεβαίωση προς τους Ευρωπαίους ότι η Ν.Δ., ακόμα κι αν βρεθεί στην κυβέρνηση, δεν θα δημιουργήσει προβλήματα στη συμφωνία: “Καμία ελληνική Βουλή, είτε η παρούσα, είτε η επόμενη, δεν θα είναι εύκολο να ανατρέψει τη συμφωνία... Η συμφωνία των Πρεσπών είναι δύσκολο να ανατραπεί...” λέει το σημείωμα και όποιος κατάλαβε κατάλαβε.

“Ο κ. Τσίπρας έχει κάνει παραχωρήσεις που ουδέποτε διανοήθηκε οποιοσδήποτε προκάτοχός του” λέει, επίσης, το non paper, προσπερνώντας όλα όσα αποκάλυψε στη Βουλή ο Ν. Κοτζιάς για τη διαπραγματευτική τακτική των κυβερνήσεων της Ν.Δ. Διότι εκεί ρεζιλεύτηκαν. Όπως ρεζιλεύτηκαν στην προσπάθειά τους να εμπλέξουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Όπως ρεζιλεύτηκαν και από τον Καραμανλή, από τον οποίο περίμεναν στήριξη. Την οποία δεν πήραν ποτέ απλά γιατί έχουν πετάξει στα σκουπίδια τη γραμμή του 2008.

Το νέο επιχείρημα της Ν.Δ. είναι ότι “ξένα κέντρα μας δίνουν μέτρα στην οικονομία για να αποσπάσουν εθνικές παραχωρήσεις”. Η Ν.Δ. προεξοφλεί συμφωνία για το χρέος και προσπαθεί να την ερμηνεύσει ως "ψεκασμένη" θεωρία συνωμοσίας. Ας κατονομάσει λοιπόν αυτά τα “κέντρα” κι ας παρουσιάσει τα στοιχεία της συναλλαγής.

Τέλος, πολύς λόγος για βία και ανομία, αλλά κουβέντα για τα επεισόδια από τους χρυσαυγίτες το Σάββατο έξω από τη Βουλή, στο αποτυχημένο συλλαλητήριο στο οποίο καλούσε ο Κυρανάκης. Και κουβέντα για τη δράση των φασιστών στο Πισοδέρι. Κατά τα άλλα, έχουν το θράσος να εγκαλούν την κυβέρνηση ότι “εξέθρεψε το τέρας του εθνολαϊκισμού”. Και δεν βλέπουν το χάλι και την κατρακύλα των στελεχών τους που τρέχουν να μαζεύουν καθημερινά στα κοινωνικά δίκτυα.

Ακροδεξιά στροφή, "ψεκασμένες" θεωρίες συνωμοσίας, στοχοποίηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, αλλά και κρυφές διαβεβαιώσεις ότι η συμφωνία θα εφαρμοστεί. Είναι αυτοί οι σαλτιμπάγκοι ευρωπαϊκό κόμμα αρχών;

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL