Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Fake news με το θάνατο… προπαγάνδα εκτός ορίων

Η δημοσιογραφία της τυμβωρυχίας και της εντεταλμένης παραπληροφόρησης δεν δίστασε να «παίξει» ακόμα και με το θάνατο διαρρέοντας αρχικά στα social media και στη συνέχεια σε αμφιβόλου εγκυρότητας site την χαλκευμένη είδηση ότι δήθεν υπήρξε «νεκρή γυναίκα» στις διαδηλώσεις κατά της συμφωνίας για το Μακεδονικό στο Πισοδέρι, από χημικά.

Έτσι απλά μια παλιά φωτογραφία νεκρής γυναίκας από τις ΗΠΑ κυκλοφορεί σε ελληνικά site ως «νεκρή γυναίκα στο Πισοδέρι» και αναπαράγεται στο διαδίκτυο με τους πατριδοκάπηλους να ξεσπαθώνουν στα πληκτρολόγια με αναρτήσεις μίσους και ακραίου εθνικισμού.

Στον πραγματικό κόσμο η είδηση είναι αυτή: Με ελαφρά τραύματα στο νοσοκομείο 14 άτομα από το Πισοδέρι, οι μισοί αστυνομικοί

Κατ. Μπρ.

 

Πήραν την φωτογραφία από άσχετη με το θέμα είδηση, από το site Huzlers.com.
Όπως αναφέρουν τα Ellinika Hoaxes η φήμη ξεκίνησε από το kastoria365.gr, neapierias.gr, ilianet.gr και ακολούθησαν και άλλα site όπως το pronews, news123.gr κ.α.

 

Αναπαραγωγή του FAKE NEWS

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Η αχρείαστη ανομία του '73 και ο εορτασμός της

Προσπάθειες να διαγραφεί το Πολυτεχνείο από την ιστορική μνήμη έχουν γίνει πολλές. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής όρισε τις εκλογές του 1974 εκείνη την ημέρα για να την αποφορτίσει. Στην τρίτη επέτειο η...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο