Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
21.7°C26.3°C
2 BF 38%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.6°C24.9°C
3 BF 38%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
19.4°C24.3°C
2 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.4°C21.6°C
2 BF 64%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
21.9°C23.5°C
0 BF 37%
Κ. Μητσοτάκης: Κάθε ψήφος κατά της πρότασης δυσπιστίας ατομικό εισιτήριο για τις Πρέσπες
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κ. Μητσοτάκης: Κάθε ψήφος κατά της πρότασης δυσπιστίας ατομικό εισιτήριο για τις Πρέσπες

«Η ψήφος κατά της πρότασης δυσπιστίας είναι ψήφος υπέρ της συμφωνίας Τσίπρα-Ζάεφ αύριο» προειδοποίησε τους βουλευτές ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κ. Μητσοτάκης με διχαστικό λόγο υποστηρίζοντας ότι κάθε ψήφος εναντίον της πρότασης που κατέθεσε το κόμμα του είναι «ατομικό εισιτήριο για τις Πρέσπες» κι «εισιτήριο χωρίς επιστροφή για την χώρα». Ο Κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι η συμφωνία δημιουργεί τετελεσμένα για την χώρα και κάθε μελλοντική τροποποίηση θα είναι εξαιρετικά δύσκολη, γι’ αυτό και «είναι χρέος μας να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να σας σταματήσουμε».

Στην προσπάθειά του να επικρίνει την συμφωνία, ο Κ. Μητσοτάκης εμφανίστηκε αντιφατικός καθώς από την μία κατηγόρησε τον Αλ. Τσίπρα ότι ξεκίνησε τις διαπραγματεύσεις με «βασικό στόχο» να προκαλέσει προβλήματα στην Ν.Δ. κι όχι να λύσει το ζήτημα, αλλά από την άλλη τον κατηγόρησε ότι έβαλε «κόκκινες γραμμές» μόνο μετά την πίεση της Ν.Δ. γιατί «ψαχνόσασταν για γρήγορη λύση». Ο Κ. Μητσοτάκης ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνηση διαπραγματεύτηκε «χωρίς ιστορική συνείδηση και διαπραγματευτικές αντιστάσεις» και «περιφρόνησε τους πολίτες».

Η κυβέρνηση υλοποιεί ατζέντες άλλων

Μάλιστα, ο Κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι η κυβέρνηση «υλοποιεί ατζέντες άλλων» κι επιδιώκει «συμψηφισμός εντυπώσεων», ώστε οι αντιδράσεις για την συμφωνία για το Μακεδονικό να καλύψουν τις «δεσμεύσεις του 4ου Μνημονίου». Προσπαθώντας να απαντήσει στις αναμενόμενες αναφορές του πρωθυπουργού και του υπουργού Εξωτερικών στα όσα στο παρελθόν διαπραγματεύτηκαν ή είχαν αποδεχτεί οι κυβερνήσεις της Ν.Δ., ο Κ. Μητσοτάκης έσπευσε να δικαιολογηθεί με τον ισχυρισμό ότι τίποτα από όλα αυτά δεν αποτέλεσμα τμήμα επίσημης συμφωνίας.

Παράλληλα, ο Κ. Μητσοτάκης προσπάθησε να υποτιμήσει τις επιτυχίες με την διασφάλιση της ιστορίας και της πολιτιστικής κληρονομιάς της Αρχαίας Μακεδονίας σχολιάζοντας ότι το πραγματικό πρόβλημα είναι ο μακεδονικός αλυτρωτισμός.

Κώστας Παπαγιάννης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL