Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
19 °C
17.6°C20.1°C
3 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.2°C19.8°C
2 BF 55%
ΠΑΤΡΑ
Βροχοπτώσεις μέτριας έντασης
15 °C
14.9°C17.0°C
1 BF 80%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.7°C18.8°C
5 BF 60%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
16.9°C19.1°C
0 BF 59%
Τα πεπραγμένα των κυβερνήσεων της Ν.Δ. την εκθέτουν ανεπανόρθωτα στο «Μακεδονικό»
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τα πεπραγμένα των κυβερνήσεων της Ν.Δ. την εκθέτουν ανεπανόρθωτα στο «Μακεδονικό»

Ο Πρωθυπουργός παρέπεμψε σε δήλωση του Αντώνη Σαμαρά το 1992, όπου κατά την παραίτησή του από βουλευτής της Ν.Δ., κατήγγειλε την αναγνώριση, στους Σκοπιανούς, του δικαιώματος να αυτοαπακαλούνται «Μακεδόνες» από τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.

Από τη δήλωση Σαμαρά για την παραίτησή του από Βουλευτής της ΝΔ: «Ζήτησα από τον κ. Μητσοτάκη να κάνει ξεκάθαρη δήλωση ότι η Ελλάδα δεν αναγνωρίζει στους Σκοπιανούς το δικαίωμα να αυτοαποκαλούνται “Μακεδόνες”. Δυστυχώς, ο Πρωθυπουργός δεν το δέχτηκε. Τους αναγνωρίζει το δικαίωμα να αυτοαποκαλούνται “Μακεδόνες”».

https://www.youtube.com/embed/SG1kyaPXOyE

Επίσης, το 1993 ο Κων. Μητσοτάκης στη Βουλή δήλωνε ότι ο Σαμαράς είχε δεχθεί, σε συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών, να αναφερθεί η Δημοκρατία αυτή με σκέτο το όνομα Μακεδονία.

«Ο Σαμαράς, στις 2 Δεκεμβρίου, σε συμβούλιο των Υπουργών Εξωτερικών, είχε δεχθεί κατά την συζήτηση του κανονισμού να αναφερθεί η Δημοκρατία αυτή με σκέτο το όνομα Μακεδονία. Είχε απλώς διατυπώσει επιφύλαξη, αλλά είχε δεχθεί να μπει στο κείμενο». 

Και τέλος στις 5 Δεκεμβρίου 2011, η Ντόρα Μπακογιάννη αναφερόταν στον κ. Σαμαρά χαρακτηρίζοντάς τον «ένα θλιβερό κεφάλαιο του σκοπιανού» σε συνέντευξή της στο ΣΚΑΙ.

Το ίδιο πρωί το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης είχε εκδώσει απόφαση κατά της Ελλάδας, μετά από την προσφυγή της ΠΓΔΜ: «Εγώ θέλω λύση στο σκοπιανό, δεν θέλω να τα τινάξουμε στον αέρα. Πρέπει να βρεθεί μία σύνθετη ονομασία και να κλείσει αυτή η ιστορία. […] Ο κ. Σαμαράς είναι ένα άλλο θλιβερό κεφάλαιο του σκοπιανού. Το χρησιμοποιεί και σήμερα, όπως το χρησιμοποίησε και τότε. Δεν βοήθησε σίγουρα εκείνη την ώρα. Φταίει για όλα του παρελθόντος».

https://www.youtube.com/embed/_apxfxE2NA8

Συντάκτης: avgi.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL