Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
11.2°C18.1°C
2 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
14 °C
10.6°C16.9°C
2 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
10.0°C15.5°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C16.4°C
2 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
9 °C
8.9°C14.6°C
0 BF 81%
Φ. Γεννηματά: Δεν εμπιστευόμαστε αυτήν την κυβέρνηση πουθενά και για κανένα θέμα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Φ. Γεννηματά: Δεν εμπιστευόμαστε αυτήν την κυβέρνηση πουθενά και για κανένα θέμα

«Δεν εμπιστευόμαστε αυτήν την κυβέρνηση πουθενά και για κανένα θέμα» ισχυρίστηκε η επικεφαλής της ΔΗ.ΣΥ. και του ΚΙΝ.ΑΛ. Φ. Γεννηματά υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση, παρότι είναι «θλιβερή μειοψηφία» στην κοινωνία, «ναρκοθετεί το αύριο». Η Φ. Γεννηματά κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «υποτάσσεται στις πιέσεις» και «κλείνει άρον-άρον τα εθνικά ζητήματα». Απαντώντας στις παραινέσεις των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών για στήριξη της συμφωνίας, η Φ. Γεννηματά σχολίασε ότι «δεν χρειάζονται υποδείξεις, εμείς θα μιλήσουμε για το περιεχόμενο της συμφωνίας».

Η Φ. Γεννηματά υποστήριξε ότι η συμφωνία για το Μακεδονικό πρέπει να τροποποιηθεί «πριν είναι αργά» καλώντας την κυβέρνηση να μην βιάζετε. Η Φ. Γεννηματά ζήτησε η εθνικότητα κι η γλώσσα της ΠΓΔΜ να τροποποιηθούν με βάση την νέα ονομασία της ΠΓΔΜ πριν αυτές συμπεριληφθούν στην Συνταγματική αναθεώρηση κι η πρόσκληση στο ΝΑΤΟ να σταλεί μετά την ολοκλήρωση όλων των απαιτούμενων βημάτων από την μεριά της ΠΓΔΜ.

Η Φ. Γεννηματά ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνηση δεν συγκρότησε εθνική γραμμή με την αντιπολίτευση ώστε να αποκτήσει με αυτόν τον τρόπο μεγάλη διαπραγματευτική δύναμη, ενώ κατηγόρησε την Ν.Δ. ότι με την στάση της έδωσε το άλλοθι στον Αλ. Τσίπρα προκειμένου να πορευτεί μόνος. Παράλληλα, δήλωσε ότι «οφείλουμε να σεβόμαστε την φωνή των πολιτών» και διαχώρισε την διαφωνία της ΔΗ.ΣΥ. και του ΚΙΝ.ΑΛ. από το «ακροδεξιό ντελίριο» στελεχών της Ν.Δ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL