Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.1°C24.7°C
2 BF 40%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
18.6°C23.8°C
3 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C23.2°C
2 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.6°C
2 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.9°C22.4°C
2 BF 52%
Με τους φασίστες ποτέ μην γελάς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Με τους φασίστες ποτέ μην γελάς

Είναι η γελοιότητα που υπερτερεί της επικινδυνότητας ή μήπως ο κίνδυνος από κάτι τέτοιους γελοίους είναι σοβαρότερος της φαιδρότητάς τους; Αν δεν είχαν τα χέρια τους ματωμένα, θα τους έλεγες και γραφικούς. Αν δεν είχαν αφήσει νεκρούς πίσω τους, θα τους έλεγες και φαιδρούς. Αν δεν είχαν εκμεταλλευτεί κάθε παραθυράκι της δημοκρατικής νομιμότητας ώστε να τσαλαπατήσουν τα δικαιώματα των χιλιάδων ανώνυμων θυμάτων τους, θα μπορούσες και να γελάσεις με την θρασυδειλία τους.

Βροχή τα απαξιωτικά και ειρωνικά σχόλια για τη διαγραφή του Μπαρμπαρούση από τον Μιχαλολιάκο υπό τον φόβο δικαστικής εμπλοκής του συνόλου του κόμματος για τα περί στρατού και πραξικοπήματος που ακούστηκαν από το βήμα της Βουλής. Γέλια και ειρωνείες για τις ασθμαίνουσες συγγνώμες του Αιτωλοακαρνάνα λεβεντοφασίστα, που μόλις είδε τα σκούρα άρχισε να μασάει και να φτύνει στα μούτρα του τα όσα ο ίδιος ξεστόμισε. Κότα ανέβαζαν τον Μπαρμπαρούση, κότα κατέβαζαν τον Μιχαλολιάκο στα διαδικτυακά πηγαδάκια όταν αμφότεροι το γύρισαν στο τσάμικο του “με παρεξηγήσατε” και του “περάστε έξω, κύριε”.

Και ενώ η πλάκα συνεχίστηκε έως αργά το βράδυ και το κακάρισμα πήγε σύννεφο για τους θρασύδειλους νεοναζί, κάπου στο βάθος ακουγόταν το πνιχτό γέλιο του τέρατος που αρέσκεται να μας βλέπει να εξωραΐζουμε, έστω και διά της ειρωνείας - τα μέλη μιας αιμοσταγούς συμμορίας από τραμπούκους και μαχαιροβγάλτες που μόνο “κότες” δεν είναι. Και όσοι υποστηρίζουν το αντίθετο ας το συζητήσουν με όσους βρέθηκαν απέναντι στα μαχαίρια και τους σιδερολοστούς τους. Γιατί κανείς που αντιμετώπισε ένα φίδι σαν κότα δεν βγήκε ζωντανός.

Μόνο που αυτοί που σήμερα αναλώνονται σε ανέξοδα καλαμπούρια με τα τάγματα εφόδου της Χ.Α. δεν βρέθηκαν ποτέ απέναντί τους ούτε στους δρόμους ούτε στις πλατείες ούτε στους χώρους δουλειάς και μόνο υποψίες γεννά η προσπάθεια διακωμώδησης των μελών της εγκληματικής οργάνωσης.

Μόνο υποψίες γεννά ο χιουμοριστικός εξωραϊσμός του φιδιού που δήθεν στερείται μαγκιάς και τσαμπουκά ώστε να αποδέχεται με ψηλά το κεφάλι τις συνέπειες λόγων και έργων. Μόνο ανόητοι θα περίμεναν μια τέτοια στάση από ένα φίδι και μόνο επικίνδυνοι θα υποτιμούσαν ανεκδοτολογικά έναν φασίστα με λερωμένα χέρια. Είναι παιχνίδια με τη φωτιά αυτά που παίζονται το τελευταίο διάστημα με πρόσχημα το “Μακεδονικό” και δεν χωρούν ούτε αστεία ούτε αστεϊσμοί με τα φίδια που η ακροδεξιά ατζέντα Μητσοτάκη βγάζει από τις τρύπες τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL