Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
14.7°C18.4°C
4 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.3°C19.7°C
3 BF 46%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C18.3°C
2 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.2°C19.8°C
6 BF 53%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
16.8°C18.5°C
0 BF 48%
Αίτηση επανεξέτασης στη Eurostat για τον ΕΔΟΕΑΠ κατέθεσαν οι Πρόεδροι και Γ.Γ. των Ενώσεων
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αίτηση επανεξέτασης στη Eurostat για τον ΕΔΟΕΑΠ κατέθεσαν οι Πρόεδροι και Γ.Γ. των Ενώσεων

Διαβιβάστηκε σήμερα στην EUROSTAT αίτηση επανεξέτασης της γνώμης που εξέφρασε πρόσφατα η Ευρωπαϊκή στατιστική Αρχή σύμφωνα με την οποία ο ΕΔΟΕΑΠ, το ταμείο επικουρικής ασφάλισης και υγείας των εργαζομένων στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, θα πρέπει να συμπεριληφθεί στους φορείς της Γενικής Κυβέρνησης.

Την αίτηση επανεξέτασης υπογράφουν η Πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Μαρία Αντωνιάδου, ο Γενικός Γραμματέας της ΕΣΗΕΑ Σταύρος Καπάκος, ο Πρόεδρος της ΕΠΗΕΑ Μάρκος Γκανάς, ο Πρόεδρος της ΕΣΗΕΜΘ Νίκος Καρράς και ο Πρόεδρος της ΕΣΠΗΤ Θέμης Μπερεδήμας.

Στην αίτηση επανεξέτασης αναφέρεται εμπεριστατωμένα ότι η γνώμη που εξέφρασε η EUROSTAT βασίστηκε σε παρωχημένα στοιχεία και δεν έλαβε υπόψη τις πρόσφατες νομοθετικές ρυθμίσεις, την κατάργηση του αγγελιοσήμου, το νέο συμφωνημένο σύστημα εισφορών εργοδοτών/εργαζομένων και την πλήρη απουσία κρατικής χρηματοδότησης του ΕΔΟΕΑΠ.

Οι προσφεύγοντες Πρόεδροι και Γ.Γ. των Ενώσεων αισθάνονται την ανάγκη να ευχαριστήσουν τον καθηγητή Ευρωπαϊκού Δικαίου του Παντείου Πανεπιστημίου κ. Χάρη Ταγαρά για την αφιλοκερδή επιστημονική συνδρομή του.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL