Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
18.2°C22.0°C
1 BF 47%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
18 °C
14.7°C21.2°C
2 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.0°C19.4°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.8°C21.5°C
1 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.9°C18.4°C
2 BF 63%
Αφορμή η επίθεση στο γραφείο Βαρβιτσιώτη / Πρωτοφανής επίθεση της Ν.Δ. Στο Κόκκινο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αφορμή η επίθεση στο γραφείο Βαρβιτσιώτη / Πρωτοφανής επίθεση της Ν.Δ. Στο Κόκκινο

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΛΛΗ ΖΩΤΟΥ, ΚΩΣΤΑΣ ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΣ

Με όχημα το αστυνομικό δελτίο συνεχίζει να ασκεί αντιπολίτευση η Ν.Δ., αντιμετωπίζοντας την επίθεση στο κτήριο που στεγάζει το γραφείο του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη σαν ένα ακόμα κρούσμα "ωμής βίας", για το οποίο το Μοσχάτο θεωρεί "αυτονόητες" τις κυβερνητικές ευθύνες.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συνεχίζει να επενδύει στον φόβο και υπογραμμίζει ότι "ακόμη μία φορά προειδοποιήσαμε την κυβέρνηση για τα πρωτοφανή φαινόμενα ωμής βίας που εκδηλώνονται πλέον καθημερινά στη χώρα".

Η οδός Πειραιώς αμφισβητεί ευθέως την εκδοχή ότι η επίθεση έγινε στο γραφείο του Συνεταιρισμού Δικαστών και Εισαγγελέων και τονίζει ότι "ούτε η κυβέρνηση ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ έχουν εκδώσει, έστω για τα μάτια του κόσμου, μία καταδικαστική ανακοίνωση για την επίθεση στο γραφείο του Μ. Βαρβιτσιώτη".

Η εκδοχή της ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με την αστυνομία, 30 άτομα περίπου έφτασαν το απόγευμα έξω από το κτήριο της Γενναδίου στο κέντρο της Αθήνας, όπου στον δεύτερο όροφο στεγάζονται τα γραφεία του βουλευτή Βαρβιτσιώτη και του Οικοδομικού Συνεταιρισμού Ελλήνων Δικαστών και Εισαγγελέων. Κάποιοι από τους συγκεντρωμένους ανέβηκαν στον δεύτερο όροφο και έγραψαν συνθήματα στους τοίχους, ενώ προσπάθησαν να σπάσουν και την πόρτα του συνεταιρισμού δικαστών, κατά τις ίδιες πηγές. Δεν εισήλθαν στο γραφείο του Μιλτ. Βαρβιτσιώτη, σύμφωνα με την αστυνομία, ενώ ο αστυνομικός φρουρός του στην είσοδο του κτηρίου πυροβόλησε.

Σε ανάρτηση στο indymedia γίνεται λόγος για πυροβολισμούς σε "ευθεία βολή" εις βάρος όσων "επιχειρούσαν επίθεση στο πολιτικό γραφείο του πρώην υπουργού Ναυτιλίας Μ. Βαρβιτσιώτη και στα γραφεία του Οικοδομικού Συνεταιρισμού Εισαγγελέων και Δικαστών", ενώ καταγγέλλεται επίσης επιχείρηση εγκλωβισμού μέσα στο κτήριο με κατέβασμα των μεταλλικών ρολών. Η παρέμβαση αυτή πραγματοποιήθηκε σε ένδειξη αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Δ. Κουφοντίνα, που διεκδικεί χορήγηση άδειας, όπως σημειώνεται.

Την έρευνα για το περιστατικό διεξάγει η Κρατική Ασφάλεια. Ξεχωριστή δικογραφία αναμένεται να σχηματιστεί από την αστυνομία σχετικά με το περιστατικό του πυροβολισμού, ενώ παράλληλα θα γίνει και κάποια διοικητική έρευνα, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές.

Στο "γαλάζιο" στόχαστρο και ο ρ/σ Στο Κόκκινο

Η Ν.Δ., ποντάροντας ανοιχτά στην ατζέντα περί ανομίας για τον αποπροσανατολισμό της κοινωνίας από τις εσωτερικές αντιφάσεις της στο "Μακεδονικό", έθεσε στο στόχαστρό της και τον ρ/σ Στο Κόκκινο.

Λαβή για τη γαλάζια επίθεση έδωσε ρεπορτάζ της ιστοσελίδας του σταθμού, που ανέφερε ότι, σύμφωνα με τις πρώτες έρευνες που διεξήχθησαν από την Ασφάλεια, οι φθορές αφορούσαν την είσοδο των γραφείων του Συνεταιρισμού Ελλήνων Δικαστών και Εισαγγελέων Αθήνας και όχι το γραφείο του βουλευτή της Ν.Δ., "ο οποίος βρισκόταν εντός του με ξεκλείδωτη την πόρτα".

Το ίδιο ρεπορτάζ ενημέρωνε ότι για το θέμα διενεργείται έρευνα από την κρατική ασφάλεια, ενώ αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες που συνέλεξε ο ραδιοφωνικός σταθμός, να διαταχθεί και ΕΔΕ για τους πυροβολισμούς του φρουρού.

Η Ν.Δ. ακολούθησε την οδό της παρερμηνείας του ρεπορτάζ. Με ανακοίνωσή της τόνισε ότι "η ίδια ιστοσελίδα του ΣΥΡΙΖΑ μας ενημερώνει επιπλέον ότι ο αστυνομικός που πυροβόλησε στον αέρα θα υποστεί ΕΔΕ, προφανώς γιατί η κυβέρνηση θα ήθελε από εκείνον να ρωτήσει προηγουμένως τους 30 ροπαλοφόρους τραμπούκους για τον σκοπό της... επίσκεψής τους.

Τι να πρωτοθαυμάσει κανείς από το ‘ρεπορτάζ’; Ότι είναι πρώτη φορά που μια κυβέρνηση καταγγέλλει το θύμα και όχι τους θύτες ή ότι δεν υπάρχει προηγούμενο ένα κυβερνητικό site να επικροτεί δημοσίως τη βία ως συμβολική; Ό,τι και να ισχύει, ένα είναι βέβαιο: Θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ να κρυφτεί και η ιδεοληπτική του παράνοια δεν τον αφήνει".

Ο ρ/σ 105,5 Στο Κόκκινο απάντησε μεταξύ άλλων στην πρωτοφανή γαλάζια ανακοίνωση ότι "πιθανόν η Ν.Δ. να επιθυμεί να καταγγείλει την κρατική ασφάλεια, επειδή τα αποτελέσματα των ερευνών της δείχνουν πως δεν υπήρξε επίθεση στο ίδιο το γραφείο του Μιλτ. Βαρβιτσιώτη, αλλά σε διπλανό γραφείο. Δική της υπόθεση είναι, ας το πράξει αν το επιθυμεί.

Αγνοούμε επίσης εάν η Ν.Δ. θα επιθυμούσε να αποσιωπήσουμε την πληροφορία, που συνέλεξαν οι δημοσιογράφοι του σταθμού μας, πως αναμένεται να διαταχθεί ΕΔΕ για το γεγονός των πυροβολισμών. Ή εάν πιστεύει πως το να πυροβολεί ένας αστυνομικός στον αέρα, ανεξαρτήτως των συνθηκών, είναι απλά φυσιολογικό... Είναι επίσης απορίας άξιον που η Ν.Δ. ζητάει ουσιαστικά από τον ρ/σ/ 105,5 Στο Κόκκινο να... καταδικάσει τη βία!

Ιδιαίτερα αποκαλυπτικό των αντιλήψεων της Ν.Δ. για τη δημοσιογραφία είναι το γεγονός πως καταγγέλλει τον σταθμό μας ως... ‘ιδεοληπτικό’! Λίγη ψυχραιμία δεν βλάπτει...".

Αποδοκιμασία από Βούτση

Την απόλυτη αποδοκιμασία του σε προπηλακισμούς και πράξεις βίας οποιασδήποτε μορφής απέναντι σε βουλευτές εξέφρασε με δήλωσή του ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, με αφορμή την επίθεση στο πολιτικό γραφείο του βουλευτή της Ν.Δ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη. Ο κ. Βούτσης δήλωσε τα εξής:

"Είναι αυτονόητη η απόλυτη αποδοκιμασία προπηλακισμών και κάθε πράξης βίας απέναντι σε βουλευτές. Ιδιαίτερα μάλιστα στα πολιτικά τους γραφεία, όπως συνέβη χθες με την επίθεση στο πολιτικό γραφείο του βουλευτή της Ν.Δ. κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη. Η θέση μας αυτή εκφράζεται πάντοτε ως καταδίκη τέτοιων ενεργειών, χωρίς συμψηφισμούς για σειρά παρόμοιων περιστατικών, τα οποία έχουν συμβεί διαχρονικά".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL