Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.1°C20.7°C
2 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
18 °C
16.5°C18.5°C
2 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.8°C16.6°C
3 BF 70%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.4°C18.0°C
4 BF 52%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.9°C19.9°C
3 BF 40%
Αργησε αλλά αντέδρασε η Ν.Δ. για τον δήμαρχο Άργους / Διαγραφή με αντανακλαστικά... 20 ημερών
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αργησε αλλά αντέδρασε η Ν.Δ. για τον δήμαρχο Άργους / Διαγραφή με αντανακλαστικά... 20 ημερών

Με αντανακλαστικά... 20 ημερών διαγράφηκε ο δήμαρχος Άργους - Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος από τη Ν.Δ. Το δηλητηριώδες ποτήρι των προκλήσεων του κ. Καμπόσου εις βάρος του Γιάννη Μπουτάρη ξεχείλισε, εξαναγκάζοντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη, μετά και την οξύτατη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, να τον θέσει εκτός κόμματος.

Χθες, σε εικοσάλεπτο βίντεο - διάγγελμα προς τους δημότες του Άργους ο κ. Καμπόσος επιστράτευσε και αντισημιτικά στοιχεία στην επίθεσή του λέγοντας χαρακτηριστικά: "Ενοχλήσαμε τον Μπουτάρη που είναι αρεστός των Εβραίων και δεν μπορεί, λέει, να ταλαιπωρείται ο Μπουτάρης. Ο Μπουτάρης μπορεί να λέει ό,τι θέλει, να κάνει εκπομπές μέσα σε πορνεία. Να βρίζει όποιον θέλει, να λέει για τον Καμμένο ότι δεν τον γουστάρει τον χοντρό και ότι, αν τον δει κρεμασμένο, δεν θα κόψει το σχοινί, ότι θέλει ξύλο ο μητροπολίτης Πειραιώς και μύρια χίλια άλλα"...

Σε άλλο σημείο του χρυσαυγίτικου κρεσέντο του αναφέρει πως “έχει προσβάλει τη Θεσσαλονίκη βάναυσα αυτός ο άνθρωπος. Και θέλω να δω το αποτέλεσμα αυτού του λαού εκεί πάνω, τι θα κάνει στις επόμενες εκλογές. Είμαι περίεργος να το δω, αλλά καπελάκι είναι αυτό στο κεφάλι. Όποιος το φοράει το καπελάκι τον ηρωοποιούν. Εγώ θα μιλάω για την πατρίδα μου, θα μιλάω συνέχεια για την πατρίδα μου, και θα την υπερασπίζομαι με όλες μου τις δυνάμεις. Έστω κι αν μείνω μοναχός μου στο τέλος».

Είχε δώσει ήδη χρυσαυγίτικο στίγμα

Ο δήμαρχος Άργους είχε δώσει ήδη απτά δείγματα μισαλλόδοξου λόγου επικροτώντας μέσω Facebook την τραμπούκικη επίθεση εις βάρος του Γιάννη Μπουτάρη στη Θεσσαλονίκη. Τότε βέβαια όπως υπενθύμιζε και το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ πριν από τη διαγραφή του “η Ν.Δ. και ο κ. Μητσοτάκης κάλυψαν το στέλεχος της Ν.Δ. για την πανηγυρική του ανάρτηση για τον ξυλοδαρμό του δημάρχου Θεσσαλονίκης και δεν τον διέγραψαν, παρά μόνο ανακοίνωσαν ότι θα κληθεί σε απολογία”.

Δεν πέρασε επίσης απαρατήρητο το γεγονός ότι αμέσως μετά το χθεσινό του παραλήρημα το Γραφείο Τύπου του Δήμου Άργους έσπευσε να κατεβάσει το βίντεο....

ΣΥΡΙΖΑ: Με καθυστέρηση 20 ημερών

“Χρειάστηκε να περάσουν σχεδόν 20 μέρες μετά την αρχική χυδαία επίθεση του δημάρχου Άργους και στελέχους της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρη Καμπόσου κατά του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη για να βρει ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης το θάρρος και να τον διαγράψει από το κόμμα του” τονίζει το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

“Χρειάστηκε, μάλιστα, να μεσολαβήσει άλλη μια χυδαία επίθεση -η σημερινή- του Δ. Καμπόσου κατά του Γ. Μπουτάρη μέχρι ο κ. Μητσοτάκης να αποπέμψει ένα στέλεχος του που δεν είχε κανένα πρόβλημα να χρησιμοποιεί ρατσιστική και αντισημιτική ρητορική. Το δυστύχημα είναι πως όλα αυτά δεν μας ξαφνιάζουν. Εξοργίζουν, όμως, τους προοδευτικούς και δημοκρατικούς πολίτες”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL