Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
22.4°C28.0°C
2 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
21.9°C28.1°C
2 BF 50%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
21 °C
20.0°C21.0°C
3 BF 60%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
26 °C
22.7°C27.8°C
5 BF 29%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
25 °C
24.9°C24.9°C
1 BF 39%
Χούντα είναι, θα περάσει
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Χούντα είναι, θα περάσει

ΤΟΥ ΘΑΝΑΣΗ ΚΑΡΤΕΡΟΥ

Δεν είναι δα και κανένας τυχαίος. Δημόσιο πρόσωπο είναι. Θεσμικό ρόλο ασκεί. Και όχι μόνο γιατί έχει καράβια, λεφτά, ποδοσφαιρικές ομάδες. Αλλά γιατί ελέγχει, ως ιδιοκτήτης του πρώην ΔΟΛ, μια μεγάλη φέτα της ενημέρωσής μας. Κι έχει την ευθύνη να ταΐζει καθημερινά την κοινή γνώμη με ειδήσεις αντικειμενικές, με όποια άποψη προκρίνει φυσικά, αλλά χωρίς να επιτρέπει στους φόβους, στα πάθη και στις δικαστικές του περιπέτειες να καθοδηγούν τον ίδιο και τα ΜΜΕ που καθοδηγεί.

Κι όμως ο Βαγγέλης Μαρινάκης δεν κρατιέται. Δεν του φτάνει ο βιολογικός πόλεμος στον Τσίπρα από τις εφημερίδες του. Δεν του αρκούν οι τοξικές επιθέσεις από την ποδοσφαιρική του ομάδα εναντίον της Αριστεράς. Αποφάσισε πριν λίγες μέρες να αναλάβει ο ίδιος προσωπικά τον ρόλο του ηγέτη της αντίστασης. Και να ενημερώσει σε νυχτερινό κέντρο τον γνωστό τραγουδιστή, τους σερβιτόρους, τους θαμώνες και το πανελλήνιο ότι η χούντα του Τσίπρα τελειώνει. Η χούντα του Τσίπρα!

Έτσι είναι, αν έτσι νομίζει. Και κολλητός του μητσοτακέικου, και Μεγάλος Αδελφός του Δήμου Πειραιά, και διώκτης εισαγγελέων που τον διώκουν, και προστάτης των κυνηγών της κεφαλής του Τσακαλώτου, και No Politica. Τι κοστίζει να εμφανίζεται και ως αντιστασιακός; Δυο ποτά κι ένα πιατάκι φιστίκια, το πολύ-πολύ. Άντε και την τελική επιβεβαίωση ότι πάσχει από σοβαρή υπεροψία της δύναμης, της εξουσίας, του χρήματος. Και δεν καταλαβαίνει ότι οι δημόσιοι ρόλοι απαιτούν σοβαρότητα, αυτοσυγκράτηση και νιονιό.

Ίσως όμως μπορεί να καταλάβει κάποια άλλα πράγματα. Όπως ότι, αν ως χούντα αναφέρεται κάποια ομάδα προσώπων που ασκεί εξουσίες χωρίς λαϊκή εξουσιοδότηση, δεν είναι ο Τσίπρας που ανήκει σ’ αυτή. Είναι ο ίδιος. Γιατί ο Τσίπρας κρίθηκε χτες και θα ξανακριθεί αύριο στις εκλογές. Ενώ ο ίδιος λογαριασμό δεν δίνει σε κανέναν, για το πώς χρησιμοποιεί τις εξουσίες του. Και μόνο χαζοί πιστεύουν ότι η ελίτ που ελέγχει χρήμα, καράβια, ομάδες, πετρέλαια, ψυχές, δεν ασκεί εξουσίες. Κακώς; Μάλιστα. Αλλά ασκεί. Χωρίς καμιά λαϊκή εξουσιοδότηση.

Δυστυχώς, δεν μπορεί κανείς να προβλέψει ότι η χούντα του Μαρινάκη θα φάει πόρτα γρήγορα. Το καθεστώς τους έχει ακόμα και τα γένια και τα χτένια. Αλλά δεν πειράζει. Έχουν δει πολλά τα μάτια μας. Χούντα είναι, θα περάσει κι αυτή...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL