Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ν. Παππάς: Λύθηκε το θέμα ΔΕΗ - ΕΛ.ΤΑ.

Δόθηκαν 100 εκατ., αλλά υπάρχουν ευθύνες στις διοικήσεις

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΣΤΑΣ ΠΟΥΛΑΚΙΔΑΣ

Με την απόδοση στα ΕΛ.ΤΑ. ποσού άνω των 100 εκατ. ευρώ λύθηκε το πρόβλημα που είχε προκύψει με την παρακράτηση των λογαριασμών που είχαν πληρώσει οι καταναλωτές στη ΔΕΗ, ανακοίνωσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς στη Βουλή. Πάντως ο υπουργός έψεξε τις διοικήσεις της ΔΕΗ και των ΕΛ.ΤΑ. τονίζοντας ότι "θα έπρεπε να λάβουν τα κατάλληλα μέτρα ώστε να μην ταλαιπωρηθεί κανένας πολίτης, ούτε για μία μέρα".

Απαντώντας στη βουλευτή της Ν.Δ. Άννα - Μισέλ Ασημακοπούλου ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής επεσήμανε ότι καταβλήθηκαν 22,5 εκατ. ευρώ από την καθολική υπηρεσία και τις επόμενες ημέρες θα καταβληθούν επιπλέον 22,5 εκατ. Επίσης τα ΕΛ.ΤΑ. έχουν εισπράξει 40 εκατ. ευρώ από οφειλές φορέων του Δημοσίου και τις επόμενες ημέρες θα εισπράξουν ακόμα 20 εκατ. ευρώ.

Ο Ν. Παππάς υπενθύμισε τη "μεθοδευμένη εγκατάλειψη" των ΕΛ.ΤΑ. από τις κυβερνήσεις της Ν.Δ. λέγοντας ότι είχε απορριφθεί ο μηχανισμός αποζημίωσης για την καθολική υπηρεσία, ενώ ο τζίρος το 2008 ήταν 433 εκατ. και το 2016 έπεσε στα 190 εκατ. ευρώ (μείωση πάνω από 50%). Παράλληλα είχαν προσανατολιστεί στην επιστολή και όχι στην αποστολή δεμάτων, ενώ το 2015 περίπου 200 καταστήματα λειτουργούσαν χειρόγραφα.

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Να μη χαθεί η ευκαιρία

Όπως φάνηκε και από τη συζήτηση και τις ψηφοφορίες για τα αναθεωρητέα άρθρα του συντάγματος από την επόμενη Βουλή στις επόμενες εκλογές θα συγκρουστούν δύο κόσμοι. Θα συγκρουστεί η πρόοδος με τη...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο