Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Κυριακή, κοντή γιορτή

Προχθές στο Μόναχο ο Κ. Μητσοτάκης είπε ότι, για τη Ν.Δ., προϋπόθεση για συμφωνία στο “Μακεδονικό” είναι η απάλειψη των αλυτρωτισμών και το erga omnes. Δεν το είπε φωναχτά. Αναγκάστηκαν όμως να το...

Προχθές στο Μόναχο ο Κ. Μητσοτάκης είπε ότι, για τη Ν.Δ., προϋπόθεση για συμφωνία στο “Μακεδονικό” είναι η απάλειψη των αλυτρωτισμών και το erga omnes. Δεν το είπε φωναχτά. Αναγκάστηκαν όμως να το πουν μέσα από τα δόντια τους κύκλοι της Ν.Δ., αφού προηγουμένως είχαν αποκαλυφθεί οι πιέσεις που δέχτηκε ο Κ. Μητσοτάκης από το ΕΛΚ επί του ζητήματος.

Χθες, ο Άδωνις Γεωργιάδης, αντιπρόεδρος της Ν.Δ., είπε ότι, το 2008, η απάλειψη των αλυτρωτισμών και το erga omnes ήταν απλώς ένας ελιγμός της τότε κυβέρνησης Ν.Δ., προκειμένου να αποκαλυφθεί η αδιαλλαξία των γειτόνων μας.

Επομένως δύο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν:

Ή ο Κ. Μητσοτάκης δουλεύει το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και παρουσιάζει τους ελιγμούς ως θέσεις αρχών.

Ή ο Άδωνις Γεωργιάδης δουλεύει τη σκληρή δεξιά βάση της Ν.Δ. και παρουσιάζει τις θέσεις αρχών ως ελιγμούς.

Το πιθανότερο είναι ότι συμβαίνουν και τα δύο. Και συμβαίνουν και τα δύο, διότι η Νέα Δημοκρατία δεν έχει καμία απολύτως θέση για το “Μακεδονικό”. Απλώς λέει στον καθέναν αυτό που θέλει να ακούσει.

Μπορεί να συνεχίσει να το κάνει, όσο τα ΜΜΕ δεν την πιέζουν και όσο αυτοί που υποστήριξαν την γραμμή του 2008, δηλαδή ο Κ. Καραμανλής και η Ντόρα Μπακογιάννη, δεν ανοίγουν το στόμα τους. Δεν θα μπορέσει όμως να το κάνει όταν η συμφωνία θα έρθει στο τραπέζι. Την ώρα που η συμφωνία θα έρθει στη Βουλή, και την ώρα που οι αδιάλλακτοι στην ΠΓΔΜ θα βρίσκονται στα κεραμίδια.

Και αυτό, δυστυχώς για την Ν.Δ., θα γίνει πολύ σύντομα. Κυριακή, κοντή γιορτή.

 

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Τα προσφυγόπουλα

Ήταν απεχθείς οι φωνές που ξεσηκώθηκαν προσπαθώντας να αποκλείσουν τα προσφυγόπουλα από τα σχολεία. Φωνές ακροδεξιές, μεταμφιεσμένες σε “ανησυχούντες γονείς” και σε “τοπικούς φορείς”, ακόμα και σε...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο