Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.1°C20.7°C
2 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
18 °C
16.5°C18.5°C
2 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.8°C16.6°C
3 BF 70%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.4°C18.0°C
4 BF 52%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.9°C19.9°C
3 BF 40%
ΥΠΟΓΕΙΩΣ / Ένα καλό ξύρισμα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΥΠΟΓΕΙΩΣ / Ένα καλό ξύρισμα

Δεν θα μπορέσουμε να βγούμε στις αγορές. Τελεία. Οι εταίροι έχουν κάθε λόγο να είναι καχύποπτοι -με την Ελλάδα. Παύλα. Αυστηρά, ξεκομμένα, χωρίς να θέλει ου, ο Μητσοτάκης ξεφούρνισε τις παραπάνω ρήσεις. Επί γερμανικού εδάφους. Με τα διεθνή ΜΜΕ να παρακολουθούν τι λέει για την ίδια του την πατρίδα. Αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι, όλο και κάποια σημασία έχει η γνώμη του. Κι αυτός να μην διστάζει να καλεί, εμμέσως πλην σαφώς, εταίρους, δανειστές, αγορές, να μην εμπιστεύονται την Ελλάδα. Να εξακολουθήσουν τον βιασμό, μέχρι να έρθει ο ίδιος και να γίνει το όλον συναινετικό.

Είπε, κι ότι είπε όσα είπε φορώντας φανέλα της εθνικής Ελλάδας ας το παραβλέψουμε, γιατί και η πλάκα έχει όρια. Αναρωτιέσαι, όμως, τι συμβαίνει μ’ αυτόν. Μπορούν η πολιτική εμπάθεια και ο κομματικός φανατισμός να δικαιολογήσουν το ξεκατίνιασμα; Πιστεύει ότι κερδίζει πολιτικά παραληρώντας μονίμως; Μαγεύτηκε από το νανούρισμα του Άδωνι ότι αυτός ο λόγος για την ίδια του τη χώρα τού δίνει κάποια πολιτικά οφέλη; Ή συμβαίνει κάτι άλλο, με τον άνθρωπο Μητσοτάκη, που επισκιάζει τον πολιτικό Μητσοτάκη; Διότι αυτή η διαρκώς αφρισμένη μανία καταγγελίας μόνο στην πολιτική δεν παραπέμπει.

Δεν μπορείς καν να μιλήσεις για παραπάτημα, ολίσθημα, παράπτωμα εν τη ρύμη του λόγου. Ο άνθρωπος παράγει χολή και όξος και όταν μιλάει για τη βία, και όταν υπεραμύνεται της Μακεδονίας, και όταν βγάζει λάδι τους Νοβάρτις, και όταν στιγματίζει τον Κλεισθένη, και όταν μιμείται τον Δημοσθένη. Και δεν είναι παράλογο, πολλοί νουνεχείς δεξιοί να αναρωτιούνται πώς διάολο ο μετρημένος Κυριάκος του σχετικά πρόσφατου παρελθόντος, ο διαλεκτικός και ρηξικέλευθος, έχει μεταμορφωθεί σ΄ αυτή τη ζωντανή μηχανή παραγωγής αφρών. Ποια μύγα τον τσίμπησε κι έχει γίνει αυτό που βλέπουμε: Τοξικός και αφρισμένος.

Είναι η μύγα του Άδωνι; Η αλογόμυγα του Σαμαρά; Κάποια προσωπικά μυγιάσματα; Ή απλώς ένα τυφλό, ασυγκράτητο, και εντελώς ρατσιστικό μίσος για τους αριστερούς γύφτους, που του κλείνουν τον δρόμο του μεγαλείου; Για τον Τσίπρα ειδικά, που του φέρεται στη Βουλή, όπως ο Αστερίξ στους Ρωμαίους; Τρέχα γύρευε. Το μόνο που μπορείς να πεις είναι: Δεν υπάρχει κανένας γύρω του να τον ενημερώσει ότι με τον αφρό το πολύ να πετύχει ένα καλό ξύρισμα;

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL