Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Γ. Παπανδρέου: "Κυριάκος Σαμαράς;"

Με εξαιρετικά αυστηρό τόνο και έναν ακόμα πιο δηκτικό τίτλο: "Κυριάκος Σαμαράς;", το ΚΙΔΗΣΟ του Γ. Παπανδρέου επέλεξε να απευθυνθεί χθες στον πρόεδρο της Ν.Δ.: "Κάποτε, σε κρίσιμες στιγμές για τη...

Με εξαιρετικά αυστηρό τόνο και έναν ακόμα πιο δηκτικό τίτλο: "Κυριάκος Σαμαράς;", το ΚΙΔΗΣΟ του Γ. Παπανδρέου επέλεξε να απευθυνθεί χθες στον πρόεδρο της Ν.Δ.: "Κάποτε, σε κρίσιμες στιγμές για τη χώρα, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης κατηγορήθηκε για εθνική μειοδοσία, για να επικρατήσει η πολιτική που επέλεξε ο Αντώνης Σαμαράς με τα αρνητικά αποτελέσματα που όλοι γνωρίζουμε. Είκοσι έξι χρόνια μετά, ο νυν αρχηγός της Ν.Δ. σοβαρά πιστεύει ότι η καλύτερη υπεράσπιση των εθνικών συμφερόντων είναι η εκ νέου αναζήτηση μειοδοτών;".

Πρόκειται για σημαντική παρέμβαση, που απευθύνεται και στο εσωτερικό του ΚΙΝ.ΑΛΛ., δεδομένης της επιρροής που ασκεί ο Γ. Παπανδρέου στις αποφάσεις του φορέα, η ηγεσία του οποίου δείχνει να αμφιταλαντεύεται για το εάν θα πρέπει να στηρίξει τη λύση για το "Μακεδονικό". Μπορεί στην πρόσφατη συνεδρίαση της ΚΠΕ να επιβεβαιώθηκε η "ομόφωνη απόφαση του ΚΙΝ.ΑΛΛ. για την ανάγκη επίλυσης του προβλήματος της ονομασίας”, όμως αφενός οι πιέσεις βουλευτών και στελεχών που τάσσονται κατά ονομασίας με τον όρο "Μακεδονία", αφετέρου η εμμονή στη σκληρή γραμμή κατά της κυβέρνησης, ενδέχεται την ώρα της κρίσης να "θολώσει" τα κριτήρια της Χαρ. Τρικούπη. Η σταθερή θέση Παπανδρέου για επίλυση και οι σαφείς παρεμβάσεις του κατά της στάσης της Ν.Δ. δημιουργούν πλέον σημαντικό ανάχωμα σε μια τέτοια προοπτική.

Ν. ΛΙΟΝ.

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Χθες το θυμήθηκε

Η Ντόρα Μπακογιάννη μας είπε χθες πόσο χάρηκε που από την εξαφάνιση των Σοσιαλδημοκρατών και τη μεγάλη πτώση της Δεξιάς στη Βαυαρία ευνοήθηκαν οι Πράσινοι και όχι η Ακροδεξιά.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο