Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Γ. Παπανδρέου: "Κυριάκος Σαμαράς;"

Με εξαιρετικά αυστηρό τόνο και έναν ακόμα πιο δηκτικό τίτλο: "Κυριάκος Σαμαράς;", το ΚΙΔΗΣΟ του Γ. Παπανδρέου επέλεξε να απευθυνθεί χθες στον πρόεδρο της Ν.Δ.: "Κάποτε, σε κρίσιμες στιγμές για τη...

Με εξαιρετικά αυστηρό τόνο και έναν ακόμα πιο δηκτικό τίτλο: "Κυριάκος Σαμαράς;", το ΚΙΔΗΣΟ του Γ. Παπανδρέου επέλεξε να απευθυνθεί χθες στον πρόεδρο της Ν.Δ.: "Κάποτε, σε κρίσιμες στιγμές για τη χώρα, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης κατηγορήθηκε για εθνική μειοδοσία, για να επικρατήσει η πολιτική που επέλεξε ο Αντώνης Σαμαράς με τα αρνητικά αποτελέσματα που όλοι γνωρίζουμε. Είκοσι έξι χρόνια μετά, ο νυν αρχηγός της Ν.Δ. σοβαρά πιστεύει ότι η καλύτερη υπεράσπιση των εθνικών συμφερόντων είναι η εκ νέου αναζήτηση μειοδοτών;".

Πρόκειται για σημαντική παρέμβαση, που απευθύνεται και στο εσωτερικό του ΚΙΝ.ΑΛΛ., δεδομένης της επιρροής που ασκεί ο Γ. Παπανδρέου στις αποφάσεις του φορέα, η ηγεσία του οποίου δείχνει να αμφιταλαντεύεται για το εάν θα πρέπει να στηρίξει τη λύση για το "Μακεδονικό". Μπορεί στην πρόσφατη συνεδρίαση της ΚΠΕ να επιβεβαιώθηκε η "ομόφωνη απόφαση του ΚΙΝ.ΑΛΛ. για την ανάγκη επίλυσης του προβλήματος της ονομασίας”, όμως αφενός οι πιέσεις βουλευτών και στελεχών που τάσσονται κατά ονομασίας με τον όρο "Μακεδονία", αφετέρου η εμμονή στη σκληρή γραμμή κατά της κυβέρνησης, ενδέχεται την ώρα της κρίσης να "θολώσει" τα κριτήρια της Χαρ. Τρικούπη. Η σταθερή θέση Παπανδρέου για επίλυση και οι σαφείς παρεμβάσεις του κατά της στάσης της Ν.Δ. δημιουργούν πλέον σημαντικό ανάχωμα σε μια τέτοια προοπτική.

Ν. ΛΙΟΝ.

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια