Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.1°C24.7°C
2 BF 40%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
18.6°C23.8°C
3 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C23.2°C
2 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.6°C
2 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.9°C22.4°C
2 BF 52%
Οι 65 που είναι με τον Κυριάκο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Οι 65 που είναι με τον Κυριάκο

Χιλιάδες φωνές, οι εξής εξήντα πέντε. Τόσες τις μετρήσαμε το μεσημέρι της Δευτέρας τις φωνές που είναι “με τον Κυριάκο” και άντε, ως σήμερα το πρωί να έχουν γίνει βία εβδομήντα, παρότι με τα αριθμητικά δεν το έχουν και ιδιαιτέρως οι θαυμαστές του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας. Δεν φτάνει που οι 12 λόγοι για τους οποίους είναι με τον Κυριάκο είναι τελικά 11, είναι και αυτές οι “χιλιάδες φωνές” που έδωσαν τον τίτλο στην ακριβοπληρωμένη και πολυδιαφημισμένη καμπάνια της Ν.Δ. και τελικά με το ζόρι δεν μαζεύονται ούτε εκατό για να υποστηρίξουν τόσο τον άριστο αρχηγό όσο και τις πολιτικές και κοινωνικές καμπάνιες που η ηλεκτρονική τους πλατφόρμα έχει επιλέξει να τρέξει εσχάτως στο Διαδίκτυο.

Κάποιοι φωστήρες του Διαδικτύου έστησαν, λοιπόν, ένα ηλεκτρονικό μαγαζάκι στο Ίντερνετ με τίτλο “Χιλιάδες Φωνές”, το συνέδεσαν με όλα τα δημοφιλή μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το έβαψαν στα χρώματα της “γαλάζιας γενιάς” και τις τελευταίες ημέρες πλησιάζουν τους πολίτες λέγοντάς τους “μπες στη μάχη” και τους καλούν να βάλουν την υπογραφή τους για θέματα που το επικοινωνιακό επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη θεωρεί πως αποτελούν ζητήματα αιχμής για την κοινωνία.

Δίνουμε φωνή στους απόδημους Έλληνες” είναι ο τίτλος της πρώτης των μαχών, όπου οι “με τον Κυριάκο” συλλέγουν υπογραφές και ζητούν οι απόδημοι Έλληνες να μπορούν να ψηφίζουν από τον τόπο διαμονής τους. Αν και στόχος τους είναι η συγκέντρωση 2.000 υπογραφών, οι “χιλιάδες φωνές” κατάφεραν να πείσουν μόνο 80 πολίτες. Και αν το αποτέλεσμα αυτό δείχνει πενιχρό και δυσανάλογο του κόστους της ηλεκτρονικής αυτής καμπάνιας, πού να δείτε τα αποτελέσματα της προσπάθειας για τη συλλογή υπογραφών υπέρ της άμεσης μείωσης των φόρων και των ασφαλιστικών εισφορών.

Μόνο έξι οι υπογραφές. Όσες και οι υπογραφές υπέρ μιας άλλης καμπάνιας με τίτλο “αναβάθμιση του Δημοσίου Συστήματος Υγείας” που για ένα κόμμα όπως η νεοφιλελεύθερη Ν.Δ. σημαίνει “ο θεός να βάλει το χέρι του”. Άκλαυτες έχουν πάει οι “Χιλιάδες Φωνές” της Πειραιώς, καθώς το μόνο που έχουν καταφέρει μέχρι σήμερα είναι να προσφέρουν άφθονο γέλιο με τους 11 ή 12 λόγους για τους οποίους πρέπει να είμαστε με τον Κυριάκο, αλλά και να σπάνε τα νεύρα των χρηστών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης που το τελευταίο διάστημα βομβαρδίζονται από το πρωί έως το βράδυ με τα διαφημιστικά μηνύματα των “Χιλιάδων Φωνών” της Νέας Δημοκρατίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL