Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Εμπλοκή στο ΕΣΡ μετά την παρέμβαση εισαγγελέα

Eurokinissi

Διέκοψαν τη συνεδρίασή τους και δεν προχώρησαν σε απόφαση για το "Game of Love". Κι αυτό διότι τα μέλη του ΕΣΡ κλήθηκαν να λάβουν γνώση της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί εις βάρος τους αυτεπαγγέλτως από τον εισαγγελέα και να εξεταστούν ανωμοτί για παράβαση καθήκοντος.

Η κλήση παραδόθηκε στα μέλη του Συμβουλίου κατά τη διάρκεια της διάσκεψης για τη λήψη απόφασης για το "Game of Love". Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα μέλη θα ψήφιζαν μεταξύ της  πρότασης για οριστική διακοπή του παιχνιδιού και της μετάθεσης της ώρας προβολής μετά τα μεσάνυχτα.

Το Συμβούλιο διέκοψε τη συνεδρίαση και δεν προχώρησε σε απόφαση, επικαλούμενο ότι «θα ήταν εύκολο να προσβληθεί ως ληφθείσα υπό τη δαμόκλειο σπάθη της διώξεως». Και, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, η επίμαχη εκπομπή δεν πρόκειται να κριθεί ώς το τέλος της ποινικής διαδικασίας που ξεκίνησε ο εισαγγελέας.

Το θέμα όμως δεν σταματάει στο "Game of Love", το οποίο θα ολοκληρώσει κανονικά τον κύκλο του. Η προκαταρκτική εξέταση του εισαγγελέα κινδυνεύει να ακινητοποιήσει συνολικά το ΕΣΡ: Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν σκέψεις εντός του ΕΣΡ το Συμβούλιο να διακόψει συνολικά την άσκηση των καθηκόντων του για όσο διάστημα διαρκεί η δίωξη των μελών του.

Το συγκεκριμένο θέμα θα απασχολήσει εκτάκτως και επισήμως την ολομέλεια κατά τη συνεδρίασή της, που έχει προγραμματιστεί για την 6.6.2018, με θέμα που άπτεται της διαδικασίας αδειοδότησης. Υπενθυμίζεται ότι στις 6.6.2018 έχουν κληθεί οι προσωρινοί αδειούχοι και η αποκλεισθείσα εταιρεία η οποία εστράφη με προδικαστική προσφυγή εναντίον της αποφάσεως του Συμβουλίου.

Κύκλοι του Συμβουλίου εξέφραζαν την έκπληξή τους από την εισαγγελική ενέργεια, η οποία είχε ως άμεσο αποτέλεσμα να μη ληφθεί απόφαση για ένα τηλεοπτικό πρόγραμμα που ελεγχόταν για την ποιότητά του.

Τα μέλη του Συμβουλίου εξουσιοδότησαν ιδιώτη δικηγόρο να αναλάβει την υπεράσπισή τους.

Α.Γ.Ν.

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Ανήθικοι και επικίνδυνοι

Όσο πλησιάζει η ώρα να έρθει η συμφωνία των Πρεσπών στην Ολομέλεια της Βουλής, τόσο η τακτική της Ν.Δ. γίνεται πιο ανήθικη, αλλά και πιο επικίνδυνη. Είναι σαφές ότι η Ν.Δ. θέλει να αποφύγει με κάθε...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο