Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.2°C22.4°C
3 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
13 °C
11.3°C15.1°C
1 BF 88%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
18.3°C25.4°C
6 BF 72%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
27 °C
24.4°C26.9°C
6 BF 26%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
16.2°C16.9°C
1 BF 87%
Από τον Γ. Μπουτάρη / "Ευπρόσδεκτη" η στήριξη Τσίπρα από τον Γ. Μπουτάρη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Από τον Γ. Μπουτάρη / "Ευπρόσδεκτη" η στήριξη Τσίπρα από τον Γ. Μπουτάρη

Θεσσαλονίκη. «Ευπρόσδεκτη» είναι για τον Γιάννη Μπουτάρη η στήριξη που του παρείχε ο Αλέξης Τσίπρας μετά τη δολοφονική επίθεση που δέχθηκε από φασιστικά στοιχεία στις εκδηλώσεις για τη Γενοκτονία των Ποντίων.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης στη χθεσινή συνεδρίαση της δημοτικής του ομάδας ενημέρωσε ότι «ο πρωθυπουργός κατά την επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη εξέφρασε τη συμπαράστασή του προς τον ίδιο και ταυτόχρονα τον ενθάρρυνε να ηγηθεί ενός ευρύτερου δημοκρατικού - προοδευτικού σχήματος στις επόμενες δημοτικές εκλογές».

Τόνισε ότι ο ίδιος ευχαρίστησε τον Αλέξη Τσίπρα «για τη συμπαράσταση και τα καλά του λόγια σε ό,τι αφορά το έργο της διοίκησης στην πόλη» προσθέτοντας ότι «οποιαδήποτε πολιτική στήριξη τέτοιου τύπου είναι ευπρόσδεκτη» και ότι η «Πρωτοβουλία» είναι «μία πολύχρωμη και ανοιχτή πολιτική ομάδα κινηματικού χαρακτήρα, η οποία υποστηρίχθηκε σε όλες τις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις από ευρύ φάσμα δυνάμεων του προοδευτικού χώρου και στην ίδια κατεύθυνση θα συνεχίσει».

Δημοτικοί σύμβουλοι που έλαβαν τον λόγο σημείωσαν, μεταξύ άλλων, ότι «έχει τις αρχές της», «επιλέγει τον υποψήφιό της και «είναι ανοιχτή σε προγραμματικές συνεργασίες με όποιες δυνάμεις του δημοκρατικού τόξου έχουν κοινή στάση». Στο πλαίσιο αυτό συμφωνήθηκε ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα συζητηθούν η προγραμματική ανανέωση και ο σχεδιασμός δράσεων ενόψει των δημοτικών εκλογών του 2019, με τα οποία η παράταξη θα απευθυνθεί στους δημότες της πόλης και θα ζητήσει την εμπιστοσύνη τους για μια ακόμη θητεία, ώστε η Θεσσαλονίκη να παραμείνει μία ανοιχτή και δημοκρατική πόλη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL