Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σκόνη
18 °C
14.7°C19.3°C
2 BF 87%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
13 °C
12.0°C13.9°C
0 BF 89%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
15.0°C16.6°C
4 BF 76%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
18 °C
17.7°C19.3°C
2 BF 87%
ΛΑΡΙΣΑ
Ομίχλη
12 °C
11.9°C13.0°C
0 BF 100%
Το ακροδεξιό κέρας της Ν.Δ.
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Το ακροδεξιό κέρας της Ν.Δ.

Η επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη από ακροδεξιά και φασιστικά στοιχεία κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων μνήμης για τη γενοκτονία των Ποντίων ήρθε να καταδείξει ότι η Ν.Δ. διαθέτει ένα ισχυρό ακροδεξιό κέρας.

Δεν είναι μόνο ο «γαλάζιος» δημοτικός σύμβουλος Καβάλας Χρήστος Πασχαλίδης που επευφημούσε στο Διαδίκτυο με ανάρτησή του τους φασίστες που προπηλάκισαν τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης. Είναι αρκετοί οι νεοδημοκράτες και οι νεοδημοκράτισες που στα σόσιαλ μίντια επιτίθενται σε όποιον και όποιαν καταδίκασε την επίθεση και υμνούν όσους και όσες κινούνται στη λογική «τα 'θελε και τα έπαθε ο Μπουτάρης». Αυτή τη «γραμμή» εξάλλου περνάνε σε ενημερωτικές ιστοσελίδες «γαλάζιοι» κονδυλοφόροι, πρώην συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά, οι οποίοι κατηγορούν εμμέσως πλην σαφώς τον δήμαρχο ότι το έστησε μόνος του το σκηνικό (!). Και αυτό για μια επίθεση που όλα δείχνουν ότι ήταν πολύ καλά οργανωμένη και καθόλου τυχαία. Μια επίθεση που ετοιμάζεται εδώ και καιρό, αφού ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης έγινε «στόχος» ακροδεξιών και φασιστών στο περιβόητο συλλαλητήριο για το λεγόμενο "Μακεδονικό". Εκεί πολλές χιλιάδες κόσμου ακολουθούσαν τα συνθήματα των ακραίων, που έδωσαν και τον τόνο, πολλά εκ των οποίων υβριστικά κατά του Γιάννη Μπουτάρη. Τον αποκαλούσαν «προδότη», «τουρκόφιλο», «κουμούνι» κ.ά...

Το Σάββατο, εξάλλου, την ώρα που άρχισαν τα γιουχαΐσματα κατά του δημάρχου, στη σκιά του Λευκού Πύργου, ένας πρώην «άριστος» της Ν.Δ., ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, με δηλώσεις του αποκαλούσε τον Γιάννη Μπουτάρη «προδότη της Μακεδονίας» και «πολιτικό τραβέλι», ενώ άλλα φασιστοειδή, που έχτισαν πολιτικές καριέρες πουλώντας δήθεν πατριωτισμό και τώρα προσπαθούν να επανακάμψουν, φρόντισαν όλες τις προηγούμενες ημέρες να δημιουργήσουν, μέσα από φιλικά προς τη Ν.Δ. ραδιόφωνα που τους δίνουν καθημερινό βήμα, κλίμα κατά του δημάρχου Θεσσαλονίκης, παρουσιάζοντάς τον ως εχθρό και υβριστή των Ποντίων.

Αξιοσημείωτο είναι επίσης ότι η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα, που έγινε γνωστή στο πανελλήνιο όταν αξίωσε να μην υπάρχει το άστρο του Δαυίδ στο μνημείο του Ολοκαυτώματος για τους 1.484 Εβραίους που εκτοπίστηκαν από την πόλη της και θανατώθηκαν στα ναζιστικά στρατόπεδα, προσπαθούσε να βρει ελαφρυντικά για τη στάση του δημοτικού της συμβούλου. Ο Χρ. Πασχαλίδης μετά τις αντιδράσεις στην ανάρτησή του δήλωσε παραίτηση από τη θέση του δημοτικού συμβούλου, ωστόσο η δήμαρχος είπε ότι τον προέτρεψε να ζητήσει συγνώμη για την απαράδεκτη ανάρτησή του και πρόσθεσε ότι «αν υπάρχει ένα ελαφρυντικό, αυτό είναι το νεαρό της ηλικίας του, χωρίς να σημαίνει ότι η ανάρτησή του μπορεί σε καμία περίπτωση να δικαιολογηθεί».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL