Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Θ. Φωτίου: Συνεχίζετε να τρομοκρατείτε τους συνταξιούχους, όταν έχετε διαψευστεί τόσες φορές; (Video)

Στις συνεχόμενες διαψεύσεις μερίδας των ΜΜΕ για τα επιδόματα και στην διαρκή κατατρομοκράτηση των συνταξιούχων με αφορμή τα μέτρα του 2019 για τις συντάξεις κατήγγειλε το πρωί η αν. υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου το πρωί στον ΑΝΤ1, ενώ αναφέρθηκε στο επίδομα στέγασης.

«Αντί να προβλέπεται ως Κασάνδρα σε κάθε μέτρο το πρόβλημα αφήστε να το δείτε. Δεν υπάρχει άλλη κυβέρνηση που έδειξε το ενδιαφέρον της στους πιο αδύναμους. Αντί να σπεύδετε να είστε προάγγελοι κακών ειδήσεων, να έχετε υπομονή» συμβούλεψε για τις συντάξεις.

«Έχει περάσει λανθασμένα στην κοινή γνώμη ότι σε όλους τους συνταξιούχους ότι θα κοπούν οι συντάξεις, κάτι που δεν είναι αλήθεια» υποστήριξε η κ. Φωτίου προσθέτοντας ότι «τα δεδομένα είναι διαφορετικά σήμερα και βρίσκονται σε εξέλιξη. Σας ζητάω να περιμένετε».

Γιατί όπως είπε «Όπως δεν ζητήσατε συγγνώμη για τους ανάπηρους ότι θα κοπούν τα επιδόματα δυστυχώς το ίδιο θα συμβεί και για τους συνταξιούχους». «Έχετε διαψευσθεί πολλές φορές όπως για παράδειγμα με τα όσα λέγατε για τους ανάπηρους» είπε η κ. Φωτίου που όπως ενημέρωσε «η επέκταση του πιλοτικού προγράμματος του «φακέλου αναπηρίας», θα ξεκινήσει από τη Θεσσαλονίκη και την Πάτρα, καθώς και η αρχιτεκτονική του επιδόματος δανείου».

Το επίδομα στέγασης θα φτάνει μέχρι τα 210 ευρώ και στην περίπτωση του ενοικιαστή θα δίνεται στον ίδιο αφού έχει καταθέσει συμβολαιογραφική πράξη στην Εφορία. Η όλη διαδικασία θα πραγματοποιηθεί μέσω κατάλληλης ηλεκτρονικής πλατφόρμας και αφορά 1.200.000 δικαιούχους.

«Έχετε διαψευσθεί τα Μέσα. Δεν έχω κόψει κανένα επίδομα»

Ο δημοσιογράφος του ΑΝΤ1 κατηγόρησε την αν. υπουργό ότι  παρανομεί διότι έχει υπογράψει ότι πρέπει να ενημερωθούν οι συνταξιούχοι και δεν έχει γίνει ακόμα. Η κ. Φωτίου ρώτησε αν «είναι σωστό να τρομοκρατείται τους συνταξιούχους δύο μήνες τώρα χωρίς να λέτε ακριβώς τι συμβαίνει» ενώ «για τα μέτρα αντίμετρα υπάρχει μπροστά μας χρόνος μέχρι την εφαρμογή τους».

Από την πρώτη μέρα που βγήκαμε με τα μέτρα για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης κάναμε την επιδότηση ενοικίου και επιδότηση δανείου υπενθύμισε η αν. υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης.  Αναφορικά με το επίδομα στέγασης διευκρίνισε ότι «για πρώτη φορά στα ποσοστά εξισώνονται οι ενήλικες με τα παιδιά δηλαδή είτε τρεις ενήλικες στο νοικοκυριό ή έναν ενήλικα με δύο παιδιά το επίδομα θα είναι το ίδιο». Πρόσθεσε μάλιστα ότι «θα ανοίξει εφαρμογή όπως έγινε και για το κοινωνικό μέρισμα».

Για τα οικογενειακά επιδόματα ανοίγει το Α21 στις 25 Μαϊου και θα δοθεί η πρώτη δόση.

Κατ. Μπρέγιαννη

 

Επίδομα στέγασης για πάνω από 1,2 εκατ. πολίτες από 1.1.2019

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Τα μπαζούκας του Μωυσέως

Μάλλον κάτι δεν πήγε καλά με τα μέτρα στήριξης της οικονομίας που είχε εξαγγείλει με τυμπανοκρουσίες ο Κ. Μητσοτάκης στις 20 Μαΐου. Οι κυβερνητικές πηγές μιλούσαν τότε για πρόγραμμα «μπαζούκας», το οποίο θα περιλάμβανε όλα τα εργαλεία για τη στήριξη των κλάδων, την τόνωση της ρευστότητας και την ανάκαμψη της οικονομίας.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο