Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Η Βουλή ανέστειλε την παραγραφή

Στη Δικαισούνη η δικογραφία για τη Novartis - Aποχώρηση της κρυπτόμενης αντιπολίτευσης

Η κρυπτόμενη αντιπολίτευση δεν μπόρεσε να αναστείλει την αποστολή της δικογραφίας του σκανδάλου για τη Novartis από τη Βουλή στη Δικαιοσύνη προκειμένου να συνεχιστεί η έρευνα. Και τα σχέδια για παραγραφή έμειναν στα συρτάρια των εμπνευστών τους.

Υπογραμμίζεται πως το ζητούμενο για τα κόμματα και τους 10 αναφερόμενους πολιτικούς ήταν να αναγνωρίσει η Βουλή πως είναι αρμόδια για τη διερεύνηση του σκανδάλου, ώστε να ισχύσουν αυτομάτως οι σύντομες παραγραφές και να σταματήσει η έρευνα. Τον τόνο επεχείρησε να δώσει με επιθετικές, διχαστικές έως και εμφυλιοπολεμικές παρεμβάσεις η τετράδα Σαμαρά - Γεωργιάδη - Λοβέρδου - Βενιζέλου. Οι απειλές για Ειδικό Δικαστήριο ήταν συνεχείς.

"Τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Ν.Δ. χωρίζει ένα απέραντο χάσμα σε επίπεδο ηθικής", επεσήμανε με νόημα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, λίγη ώρα μετά την αποχώρηση της Ν.Δ. του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος "ανέλαβε πρόθυμα" τον ρόλο του επικεφαλής της πολιτικής που εκπέμπει η συγκεκριμένη τετράδα.

Μπλόκο Σαμαρά σε Μητσοτάκη

Στην Ολομέλεια είχαμε το χρονικό μιας προαναγγελθείσας αποχώρησης. Από το πρωί τα στελέχη της αντιπολίτευσης επιβεβαίωναν ότι δεν θα συμμετέχουν στην ψηφοφορία. Ήταν μια λύση για να διασφαλίσουν οι ηγεσίες των κομμάτων ότι δεν θα υπάρξουν διαρροές. Έτσι, ένας - ένας οι αρχηγοί της αντιπολίτευσης μιλούσαν, έπαιρναν τους βουλευτές τους και αποχωρούσαν...

"Η ομιλία μου θα είναι μια ομιλία εμπειρία ζωής", είπε ο Κ. Μητσοτάκης προκαλώντας απορία ποια "εμπειρία ζωής" έχει να καταθέσει σε ομιλία για ένα σκάνδαλο!

Ο πρόεδρος της Ν.Δ., αν και ήταν στην Ολομέλεια όταν μιλούσε ο Αντώνης Σαμαράς, κατηγόρησε την κυβέρνηση για διχαστικό λόγο. Προφανώς δεν κατάλαβε ότι η ομιλία Σαμαρά ήταν δομημένη στο δίπολο "εμείς - εσείς". Δεν κατάλαβε επίσης ότι ο Αντ. Σαμαράς συνεχίζει να μπλοκάρει τη στροφή της ηγεσίας της Ν.Δ. στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ...

Φοβάται την καθαρή έξοδο

Πολιτικά ο Κ. Μητσοτάκης δεν έκρυψε τον φόβο του για την καθαρή έξοδο και το ενδεχόμενο να μη χρειαστεί η χώρα να μειώσει τις συντάξεις. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. φοβάται τις νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης το φθινόπωρο, γι’ αυτό προτείνει εκλογές. "Ούτε ο πρωθυπουργός δεν πιστεύει ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της θητείας", είπε.

Υπεκφεύγοντας όσον αφορά στην κατάτμηση της Β' Αθηνών ο Κ. Μητσοτάκης ζήτησε προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού! Και ο Αλ. Τσίπρας του απάντησε δεσμευόμενος ότι τα παιδιά του brain drain θα έχουν δικαίωμα ψήφου.

Φυσικά, κανείς από τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ δεν ανέλαβε ούτε καν την πολιτική ευθύνη για το σκάνδαλο. Μάλιστα η Φώφη Γεννηματά υποστήριξε ότι "ο ΣΥΡΙΖΑ και οι δεξιοί του συνέταιροι δίνουν 'συγχωροχάρτι' στην περίοδο της Ν.Δ. Κάνουν πως δεν την βλέπουν. Όμως το πάρτι έγινε τότε!".

"Αντί να τρέξετε, πηγαίνετε σημειωτόν και κάποιες φορές με την όπισθεν", είπε ο Σταύρος Θεοδωράκης, που είδε τη Φώφη Γεννηματά να παίρνει τους βουλευτές της και να τον αφήνει μόνο εκπρόσωπο του ΚΙΝ.ΑΛΛ. στη Βουλή...

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Να μη χαθεί η ευκαιρία

Όπως φάνηκε και από τη συζήτηση και τις ψηφοφορίες για τα αναθεωρητέα άρθρα του συντάγματος από την επόμενη Βουλή στις επόμενες εκλογές θα συγκρουστούν δύο κόσμοι. Θα συγκρουστεί η πρόοδος με τη...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο