Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.2°C21.6°C
2 BF 73%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
15 °C
13.8°C16.2°C
2 BF 89%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
16.6°C19.0°C
2 BF 76%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
27 °C
23.8°C26.8°C
6 BF 34%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
14.9°C15.7°C
0 BF 100%
Αυτοδύναμος ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αυτοδύναμος ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές

Τι είναι το ΚΙΝ.ΑΛΛ.; Η α λα ελληνικά σοσιαλδημοκρατία, η αλα ελληνικά Κεντροαριστερά ή ένα συνονθύλευμα από το παρελθόν; Η ηγεσία του αδυνατεί μέχρι τούδε να αυτοπροσδιοριστεί. Χωρίς στρατηγική και με τη λογική των ίσων αποστάσεων το ΚΙΝ.ΑΛΛ. αδυνατεί να δώσει στίγμα για το τι είναι και τι θέλει. Οι κινήσεις της Γεννηματά μάλλον συσκοτίζουν παρά αποσαφηνίζουν. Πολλά στελέχη του αισθάνονται ότι η ηγεσία τους τα καθιστά ουραγούς της Ν.Δ., ενώ άλλα στελέχη θεωρούν ότι σχήμα των ίσων αποστάσεων δεν έχει προοπτική.

Στη χώρα μας δεν υπήρξε με την τυπική έννοια σοσιαλδημοκρατικό κόμμα. Το ΠΑΣΟΚ π.χ. είχε τις καταβολές του στην παράδοση των φιλελευθέρων. Το ΠΑΣΟΚ και γενικά τα κόμματα του Κέντρου αντιμετώπιζαν αρνητικά τη συνεργασία με την Αριστερά, την οποία έβλεπαν κυρίως ως δεξαμενή ψήφων θέτοντας κάθε φορά στους αριστερούς πολίτες ένα εκβιαστικό δίλημμα.

Σήμερα, με την πολιτική γεωγραφία να έχει αλλάξει, το δίλημμα αφορά κατά κύριο λόγο τον χώρο του Κέντρου. Η ηγεσία του οφείλει να απαντήσει στο κρίσιμο ερώτημα για το μέλλον του τόπου: Προοδευτική κυβέρνηση ή κυβέρνηση Ν.Δ. - Ακροδεξιάς.

Αν η ηγεσία του κέντρου δεν εγκαταλείψει την αντιΣΥΡΙΖΑ συμπεριφορά της, αν δεν αποποιηθεί το δεξιό στίγμα Βενιζέλου - Λοβέρδου, τότε θα δικαιωθούν όσοι διέβλεπαν ένα κεντροδεξιό σχήμα υπό την ιδεολογική ηγεμονία της Ν.Δ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ σχεδιάζει την επόμενη ημέρα, στη μεταμνημονιακή εποχή, χωρίς να κοιτάζει πίσω. Οι θυσίες του ελληνικού λαού δεν πρέπει να πάνε χαμένες. Όσοι επιθυμούν συμβάλλουν στη διαμόρφωση των όρων μιας νέας Ελλάδας χωρίς διαπλοκή, χωρίς διαφθορά και επιτροπεία είναι εξ αντικειμένου σύμμαχοι στη μεγάλη εθνικής εμβέλειας προσπάθεια για την ανασυγκρότηση της χώρας

Ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει πρώτος απ’ όλους να περιφρουρήσει τις κατακτήσεις και τις θυσίες των εργαζομένων. Να πείσει τους ψηφοφόρους και κύρια εκείνους που τον στήριξαν το 2015 και σήμερα το σκέπτονται ότι η επάνοδος της Δεξιάς -αυτής της Δεξιάς που συνδυάζει τη ρατσιστική Ακροδεξιά με τον ακραίο νεοφιλελευθερισμό θα είναι καταστροφική για τον τόπο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο πρώτος που έχει την ευθύνη για την περιφρούρηση των κατακτήσεων των εργαζομένων.

Να ζητήσει από τον λαό την αυτοδύναμη πλειοψηφία στις εκλογές του 2019 χωρίς να απορρίπτει βέβαια τις μετεκλογικές συμμαχίες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL