Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.6°C22.6°C
5 BF 43%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
14.8°C19.3°C
4 BF 45%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
18.2°C19.9°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.9°C22.2°C
4 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
19.9°C20.7°C
2 BF 37%
Η φάρμα των αποστάσεων
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η φάρμα των αποστάσεων

“Όλες οι αποστάσεις είναι ίσες. Αλλά μερικές αποστάσεις είναι πιο ίσες απ’ τις άλλες”. Η παράφραση της οργουελιανής ρήσης βρίσκει την εφαρμογή της στη... φάρμα των αποστάσεων του ΠΑΣΟΚ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλ. Τσίπρας δεν έχουν δηλώσει ποτέ ότι το Ποτάμι δεν έχει λόγο ύπαρξης ή το ΠΑΣΟΚ δεν έχει λόγο ύπαρξης ή οποιοδήποτε άλλο κόμμα δεν έχει λόγο ύπαρξης. Ο μόνος που το έκανε αυτό είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στη Χαριλάου Τρικούπη, με τις “ίσες αποστάσεις” τους, δεν βρήκαν μισό σχόλιο για να καταδικάσουν την ανοίκεια επίθεση Μητσοτάκη προς το Ποτάμι ως “βρόμικο σχέδιο” του προέδρου της Ν.Δ. που πλήττει τελικά το ίδιο το ΚΙΝ.ΑΛΛ. Πόσο μάλλον κάποιο άτυπο πεντασέλιδο “αφιέρωμα”...

Φυσικά, οι διάφοροι αρθρογράφοι-παρουσιαστές που υπερασπίζονται άκομψα τη στρατηγική που θέλει το ΚΙΝ.ΑΛΛ. μετεκλογικό δεκανίκι του Κυρ. Μητσοτάκη θα συνεχίσουν να κατηγορούν ως “φαλαγγίτες” τα στελέχη που δεν θεωρούν προτεραιότητα τις εκλογές “τώρα” ή που θεωρούν καταστροφική για την “προοδευτική παράταξη” μια νέα συγκυβέρνηση με τη Ν.Δ. Κουβέντα για τους... φαλαγγίτες της δεξιάς συγκόλλησης.

Θα μου πεις, εδώ η ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη αυτά τα στελέχη κατακεραύνωσε και όχι εκείνους που το ’χουν τούμπανο για συγκυβέρνηση με τη Ν.Δ. ή έστω αυτούς που το ’χουν κρυφό καμάρι...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL