Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
18.2°C22.0°C
1 BF 47%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
18 °C
14.7°C21.2°C
2 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.0°C19.4°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.8°C21.5°C
1 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.9°C18.4°C
2 BF 63%
Λεπτές εργοδοτικές αντιλήψεις
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Λεπτές εργοδοτικές αντιλήψεις

Πέρα από την πλάκα και τη δευτεριάτικη ποδοσφαιρική καζούρα για την ήττα του Ολυμπιακού στα Γιάννενα, η έκρηξη του ιδιοκτήτη του, με τα χαρτιά υγείας και τους αχάριστους ποδοσφαιριστές που δεν σέβονται το παντεσπάνι που τρώνε στο μαγαζί του μεγάλου αφεντικού, ξεπερνά τα όρια της κερκίδας και των αγωνιστικών χώρων. Είναι μια ιδιότυπη εργοδοτική αντίληψη από όσους εκτιμούν πως, ελέω του ψωμιού που τρώνε από το χέρι του εργοδότη, ο τελευταίος έχει το δικαίωμα να τους απαξιώνει, να τους υποτιμά, να τους εξευτελίζει και να τους μετατρέπει σε μεταχειρισμένα κωλόχαρτα.

Η συγκεκριμένη λεκτική έκρηξη του κ. Μαρινάκη διαφέρει μόνο τύποις από την κλωτσιά που δέχτηκαν οι εργαζόμενοι του ραδιοφωνικού σταθμού Βήμα FM όταν ο ιδιοκτήτης του σταθμού απαξίωσε τις δυνατότητές τους να υπηρετήσουν τα επιχειρηματικά του συμφέροντα και τους έστειλε στο ταμείο ανεργίας.

Η δημόσια απαξίωση των επαγγελματιών ποδοσφαιριστών που απογοήτευσαν τον εργοδότη έχει ήδη εφαρμοστεί, ομολογουμένως πιο κομψά, από τον κ. Μαρινάκη και τους διοικούντες τον δημοσιογραφικό του οργανισμό σε υπαλλήλους που τα χνώτα τους δεν “ταίριαζαν” και τόσο με αυτά της ιδιοκτησίας. Ο γνωστός για τις εκρήξεις του μεγαλοεφοπλιστής, μεγαλοπαράγοντας του ποδοσφαίρου και εσχάτως μεγαλοεκδότης και συνιδιοκτήτης του Mega έχει τη δική του ιδιαίτερη αντίληψη περί εργασιακών σχέσεων και αυτό υπόκειται στη δημόσια κριτική. Τα καταγεγραμμένα απειλητικά τηλεφωνήματα σε αθλητικούς συντάκτες, οι απειλές και η στοχοποίηση όσων τολμούν να ασκήσουν κριτική στον εργοδότη από πιστούς μισθωτούς του κ. Μαρινάκη δεν πρόκειται να φέρουν αποτέλεσμα. Το μόνο που καταφέρνουν είναι να κάνουν πιο εμφανή την ανάγκη τους να τυλιχτούν με τα τόσο εύχρηστα χαρτιά υγείας που επικαλούνται.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL