Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Κομφούζιο στο εσωτερικό του ΚΙΝ.ΑΛΛ.

Η ξαφνική αλλαγή στρατηγικής της Φ. Γεννηματά αιφνιδίασε το σύνολο του νέου φορέα. Το αίτημα για “εκλογές τώρα” δεν προέκυψε έπειτα από συναπόφαση ή έστω συζήτηση στο Πολιτικό Συμβούλιο, αλλά αντίθετα ανακοινώθηκε στα μέλη του, καταλαμβάνοντάς τα εξ απήνης και εγείροντας από επιφυλάξεις έως αντιρρήσεις και κατηγορηματικές διαφωνίες μεταξύ των στελεχών του Κινήματος Αλλαγής.

Παρά τις πρόσφατες διαβεβαιώσεις που παρείχε στους εταίρους της στο ΚΙΝ.ΑΛΛ. ότι ο νέος φορέας δεν αποτελεί ένα “ΠΑΣΟΚ plus”, με τη μονομερή επιλογή της η Φ. Γεννηματά επιβεβαίωσε τους σχετικούς προβληματισμούς που εξέφραζαν κυρίως το Ποτάμι και η ΔΗΜ.ΑΡ. Σε συνδυασμό με τη φρασεολογία της ότι “με ποιες δυνάμεις θα πορευτούμε θα το αποφασίσει ο λαός, εμείς δεν θα προδικάσουμε την ψήφο του...”, η ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη ρίχνει νερό στον μύλο της ανησυχίας εκείνων που απορρίπτουν κατηγορηματικά επανάληψη μιας συγκυβέρνησης με τη Ν.Δ.

Το σκηνικό αυτής της πλήρους θολότητας για το ποιο είναι τελικά το στίγμα του ΚΙΝ.ΑΛΛ. συμπληρώνει το κομφούζιο διαφορετικών γραμμών και στρατηγικών εντός της Κ.Ο. της ΔΗ.ΣΥ. για την επικείμενη ψηφοφορία του ν/σ για την αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια. Ξεχωριστού ενδιαφέροντος στον εσωκομματικό καμβά, οι πινελιές των αποστάσεων Κωνσταντινόπουλου-Λοβέρδου από τον Ευ. Βενιζέλο.

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Ν.Δ. όπως VMRO

Δυο μύθοι διακινούνται από τους επαγγελματίες πατριώτες και στην πλευρά του Αξιού και στην πλευρά του Βαρδάρη. Ο μύθος της προδοσίας κι ο μύθος της ταπείνωσης. Λένε οι εθνικιστές του VMRO στη...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο