Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
19.2°C22.0°C
3 BF 47%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.7°C21.9°C
3 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C20.9°C
2 BF 56%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.7°C19.3°C
3 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
21.8°C21.8°C
2 BF 31%
Ικανοποίηση Μητσοτάκη για το αίτημα εκλογών / "Βλέπει" Φώφη και απολύσεις συμβασιούχων...
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ικανοποίηση Μητσοτάκη για το αίτημα εκλογών / "Βλέπει" Φώφη και απολύσεις συμβασιούχων...

Να αποδομήσει την “καθαρή έξοδο” και να ενισχύσει το αίτημά του για εκλογές επιχείρησε χθες από τη Θεσσαλονίκη ο Κυρ. Μητσοτάκης, που δεν παρέλειψε, εξάλλου, να εκφράσει την ικανοποίησή του για το εκλογικό αίτημα που εξέφρασε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής Φ. Γεννηματά. Την ίδια ώρα, πάντως, που χαρακτήριζε “λύτρωση” τις εκλογές, του “ξέφυγε” το σχέδιο απολύσεων που έχει για τη δημόσια τηλεόραση.

“Οι εκλογές σήμερα θα είναι λύτρωση για τη χώρα” επισήμανε χαρακτηριστικά σε κοινή ραδιοφωνική συνέντευξη που παραχώρησε σε τρεις σταθμούς της Θεσσαλονίκης, ενώ επανέλαβε όσα είχε πει μία ημέρα νωρίτερα στην κομματική εκδήλωση για το Δημόσιο: ότι, δηλαδή, “θα γκρεμίσει το κομματικό κράτος του ΣΥΡΙΖΑ...”.

Απολύσεις στην ΕΡΤ!

Πάντως, ερωτηθείς σχετικά, δεν παρέλειψε να επαναλάβει την πρόθεσή του για “μεταρρύθμιση δομών του Δημοσίου” και απέκλεισε “απολύσεις μονίμων δημοσίων υπαλλήλων” αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα βάλει στο στόχαστρο τους... συμβασιούχους! Εξάλλου αποκαλυπτική των προθέσεών του ήταν μία αποστροφή του λόγου του για την ΕΡΤ. Ερωτηθείς για το “μαύρο” που έριξε στη δημόσια τηλεόραση η κυβέρνηση Σαμαρά το 2013, απέφυγε να αποστασιοποιηθεί, καλώντας τους δημοσιογράφους “να μιλήσουν καλύτερα για το μέλλον και όχι για το παρελθόν”.

Αμέσως μετά δεν έκρυψε τις “άγριες” προθέσεις του για την ΕΡΤ: “Η ΕΡΤ όπως είναι σήμερα να την ξεχάσουμε. Η χώρα χρειάζεται δημόσια τηλεόραση, αλλά όχι όργανο κυβερνητικής προπαγάνδας. Το τέλος υπέρ της ΕΡΤ θα μειωθεί στο μισό και θα προσαρμοστεί σε αυτόν τον προϋπολογισμό. Αν αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να λειτουργήσει με λιγότερο προσωπικό, θα λειτουργήσει με λιγότερο προσωπικό. Αυτό που γίνεται σήμερα στην ΕΡΤ είναι θλιβερό και απαράδεκτο” επισήμανε χωρίς περιστροφές ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αμφισβητεί ξανά...

Κατά τα λοιπά, δεν παρέλειψε να εξαπολύσει προσωπική επίθεση στον Αλ. Τσίπρα χαρακτηρίζοντάς τον “πρωθυπουργό σε αποδρομή”. “Είναι ήδη παρελθόν, το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να διχάζει και να πολώνει. Έχει κάνει κυβερνητική γλώσσα τη χειρότερη μορφή αυριανισμού” ισχυρίστηκε. Επίσης προεξόφλησε πως “δεν θα υπάρξει καθαρή έξοδος, η χώρα θα βρεθεί σε καθεστώς αυξημένης μεταμνημονιακής εποπτείας, που δεν έχει καμία σχέση με αυτά που ίσχυσαν στις άλλες χώρες που βγήκαν από τα Μνημόνια”. “Η καθαρή έξοδος είναι το νέο μεγάλο βρόμικο ψέμα” τόνισε.

Βολές για την απλή αναλογική

Αξίζει να σημειωθεί πως και στη συνέντευξή του, αλλά και στη συνάντηση που είχε με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απ. Τζιτζικώστα και δημάρχους της βόρειας Ελλάδας, ο πρόεδρος της Ν.Δ. επανέλαβε πως θα αλλάξει την απλή αναλογική στους δήμους και καταφέρθηκε εναντίον της ταυτόχρονης διεξαγωγής αυτοδιοικητικών και εθνικών εκλογών τον Οκτώβριο του 2019.

Αντιθέτως, διερωτήθηκε για ποιον λόγο η κυβέρνηση δεν προγραμματίζει εκλογές τον Μάιο του 2019, ταυτοχρόνως με τις ευρωεκλογές, ενώ προανήγγειλε πως “θα αλλάξουμε τον εκλογικό νόμο την επόμενη ημέρα και για τις εθνικές και για τις αυτοδιοικητικές εκλογές” ισχυριζόμενος ότι οι εθνικές εκλογές θα διεξαχθούν νωρίτερα από τις αυτοδιοικητικές.

Προσπάθεια ντρίμπλας στον... Γκάλη!

Σημειωτέον ότι σε μία αποστροφή του λόγου του ο Κυρ. Μητσοτάκης "άδειασε" και τον κορυφαίο Έλληνα μπασκετμπολίστα Ν. Γκάλη, ο οποίος είχε εκδώσει οξύτατη διάψευση όταν δημοσιεύματα τον παρουσίασαν ως επίδοξο υποψήφιο βουλευτή με τη Ν.Δ. "Σέβομαι τον Νίκο Γκάλη, αλλά δεν του έχει γίνει καμιά πρόταση από εμάς" ισχυρίστηκε ο πρόεδρος της Ν.Δ., προαναγγέλλοντας ότι "θα γίνει ανανέωση στα ψηφοδέλτια της Ν.Δ.".

ΜΑΞΙΜΟΥ: ΛΥΤΡΩΣΗ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΔΙΟΤΙ...“Η χώρα και η Ν.Δ. θα απαλλαγούν από τον Μητσοτάκη”

Οξεία ήταν η αντίδραση του Μεγάρου Μαξίμου στο επαναλαμβανόμενο αίτημα του Κυρ. Μητσοτάκη για εκλογές, αλλά και στον χαρακτηρισμό των καλπών ως “λύτρωσης”. “Πράγματι, οι εκλογές, όταν γίνουν, θα είναι λύτρωση. Και για τη χώρα και για τη Ν.Δ. Και οι δύο θα απαλλαγούν οριστικά από τον κ. Μητσοτάκη” τόνισε σκωπτικά το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

“Θα συνιστούσαμε στον κ. Μητσοτάκη να μην χρησιμοποιεί τη λέξη ‘παρελθόν’, διότι η λέξη αυτή παραπέμπει αυτομάτως στον ίδιο” επισήμανε και το γραφείο της υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγας Γεροβασίλη αντιδρώντας στις νέες εξαγγελίες του προέδρου της Ν.Δ. για το Δημόσιο.

“Παρά την απέλπιδα προσπάθεια του επικοινωνιακού του επιτελείου να χρησιμοποιήσει νέους, για τον ίδιο, όρους στις ομιλίες του, όπως ‘κοινωνικό κράτος’ και ‘αλληλεγγύη’, η ελληνική κοινωνία δεν θέλει ούτε μπορεί να ξεχάσει” τόνισε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, για να προσθέσει πως “παρά τον ‘έντεχνο’ λόγο του κατά του Δημοσίου, ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί να κρυφτεί”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL