Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
18 °C
15.1°C19.3°C
2 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
14.0°C18.0°C
1 BF 65%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
12.0°C13.8°C
3 BF 79%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
14.8°C16.6°C
2 BF 70%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.9°C13.4°C
0 BF 82%
Όλα τους παιδιά μας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Όλα τους παιδιά μας

Είχατε παρακολουθήσει το σίριαλ με τον εξωγήινο του Υμηττού που είχε εκμυστηρευθεί στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης πως, μετά από τυχόν υπερψήφιση του νομοσχεδίου για την ταυτότητα φύλου, στρατιές από δεκαπεντάχρονα θα έσπευδαν σε χειρουργεία και ληξιαρχεία για να αλλάξουν και να ανταλλάξουν τα δώρα του Αδάμ και της Εύας; Είχατε ακούσει το θρησκευτικό ορατόριο με τις καμπάνες που πένθιμα χτυπούσαν στις ενορίες του σκοταδισμού και έφτυναν μητροπολιτικό μίσος στους “ανώμαλους” που η κυβέρνηση των αντίχριστων ερχόταν να νομιμοποιήσει με τα σύμφωνα συμβίωσης;

Όσα ανησυχητικά γελοία είχατε δει και είχατε ακούσει σας έχουν σίγουρα προετοιμάσει για την ολοκλήρωση της τριλογίας του πουριτανισμού με πρωταγωνιστές τα ομόφυλα ζευγάρια, που περιμένουν το πράσινο φως της Βουλής ώστε να μην αφήσουν ορφανό για ορφανό στα ιδρύματα της επικράτειας.

Αντιμέτωποι για μια ακόμη φορά με το μέτωπο του συντηρητισμού, που κατά την προσφιλή του τακτική επελαύνει καβάλα στο άτι της παραμορφωτικής γενίκευσης, καλούμαστε να υπενθυμίσουμε τις μοναδικές ιδιαιτερότητες του ατόμου -του ζεύγους εν προκειμένω- και να υπερασπιστούμε κοινωνικά και πολιτικά το δικαίωμα των προσωπικών επιλογών.

Καλούμαστε να επαναλάβουμε πως από το γράμμα του νομοθέτη δεν προκύπτει υποχρεωτικά και ο τύπος τον οποίον ορισμένοι τεχνηέντως γενικεύουν, αλλά δικαίωμα επιλογής ακόμη και για τις μειοψηφίες. Δικαίωμα πρόσβασης των ομόφυλων ζευγαριών στις δομές αναδοχής δίνει το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, χωρίς φυσικά να εξασφαλίζει δια νόμου το αίσιο του αποτελέσματος για ένα σχετικό αίτημα.

Επιτροπές θα κρίνουν τα τυχόν αιτήματα ομόφυλων ζυγαριών, όπως κρίνουν και αυτά των ετερόφυλων. Θα υπάρξουν και θετικές και αρνητικές αποφάσεις και για τα μεν και για τα δε. Γιατί εδώ μπαίνει ο καταλυτικός παράγοντας της ιδιαιτερότητας του κάθε ζευγαριού ξεχωριστά και οι παράμετροι ικανότητας και ωριμότητας να αντεπεξέλθουν σε αυτό το ξεχωριστό κοινωνικό πείραμα που λέγεται τεκνοθεσία, αναδοχή ή όπως αλλιώς θέλουμε να το ονομάσουμε. Υπάρχουν οι κατάλληλες δομές και επιτροπές που με ευαισθησία και σύνεση θα εξετάσουν και θα κρίνουν τα αιτήματα αυτά; Εάν η Πολιτεία τις διαθέτει και όλοι εμπιστευόμαστε το επιστημονικό τους κύρος, έχει καλώς και προχωράμε στα αιτήματα, τις εγκρίσεις και τις απορρίψεις.

Μόνο που οι απορρίψεις δεν γίνεται να προηγούνται της γνώμης των ειδικών με το επιχείρημα “πώς θα αντιμετωπίσουν οι συμμαθητές στο σχολείο ένα παιδί με γονείς του ίδιου φύλου”. Μα, με τον ίδιο τρόπο που οι “κανονικοί” γονείς κάποιων μαθητών μαθαίνουν στα παιδιά τους να αντιμετωπίζουν τον συμμαθητή από την Συρία και το Αφγανιστάν. Με τον ίδιο τρόπο που μαθαίνουν στα παιδιά τους πως δεν επιτρέπεται να έχουν Αλβανό σημαιοφόρο στην τάξη τους. Με τον ίδιο τρόπο που κάποιοι “κανονικοί” και “βιολογικοί” γονείς διαπαιδαγωγούν τα παιδιά τους να αντιμετωπίζουν και να κουμπώνονται μπροστά σε οτιδήποτε το διαφορετικό.

Μπροστά σε τέτοιες δυσκολίες θα βρεθούν αύριο κάποια παιδιά μεγαλωμένα από ομόφυλους γονείς και θα κληθούν να ανταποκριθούν παρά το νεαρό της ηλικίας τους όπως απαντούν τα παιδιά των μεταναστών στον ρατσισμό που υιοθετούν οι “κανονικοί” γονείς των “κανονικών” παιδιών.

Αντί λοιπόν να καβαλάμε το άτι του πουριτανισμού, ας φροντίσουμε από σήμερα κιόλας να προστατεύσουμε και αυτά τα παιδιά όπως προστατεύουμε τα παιδιά κάθε γονιού ανεξαρτήτως γλώσσας, θρησκείας και εθνικότητας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL