Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Κ. Γαβρόγλου: Η ευθύνη για τη σύνταξη των προγραμμάτων σπουδών είναι της Πολιτείας (Video)

«Ευθύνη για τη σύνταξη των προγραμμάτων σπουδών είναι της Πολιτείας» ξεκαθάρισε ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου στην ΕΡΤ.

Σχολιάζοντας την απόφαση του ΣΤΕ για το μάθημα των θρησκευτικών πρόσθεσε χαριτολογώντας «τo ΣΤΕ το κάνει επίτηδες για να μην βαριόμαστε», «είναι μια πανομοιότυπη απόφαση με την προηγούμενη προ δεκαημέρου».

 «Η Πολιτεία πρέπει αυτά τα θέματα να τα διαχειρίζεται συντεταγμένα με τους θεσμούς της με διάλογο με την Εκκλησία και την Κοινωνία» πρόσθεσε ο υπουργός υπογραμμίζοντας ότι «στόχος του υπουργείου είναι τα παιδιά να αντιμετωπίζουν σοβαρά το μάθημα των Θρησκευτικών όπως και τα άλλα μαθήματα».

Ο κ. Γαβρόγλου τόνισε ότι «δεν έχει καμία επίπτωση στα μαθήματα που γίνονται στη σχολική χρονιά» ωστόσο αναρωτήθηκε για το «που θα σταματήσει αυτή η ιστορία όταν γνωρίζουμε ότι και συνταγματικά ευθύνη για τη σύνταξη των προγραμμάτων σπουδών είναι της Πολιτείας.»

Με δεδομένο ότι υπάρχει και άλλη μία προσφυγή της Ιεράς Συνόδου και κάποιου μητροπολίτη εναντίον του Υπουργείου Παιδείας για το οργανόγραμμα ανέφερε ο κ. Γαβρόγλου διευκρινίζοντας ότι:

«Δεν βάλαμε στο οργανόγραμμα ότι σκοπός του Υπουργείου Παιδείας είναι η καλλιέργεια της θρησκευτικής συνείδησης. Αυτός είναι στόχος της Παιδείας μας, όχι του υπουργείου και αποτυπώνεται σε ένα προεδρικό διάταγμα το οποίο το ΣΤΕ το έχει ελέγξει για τη συνταγματικότητα και τώρα η Διαρκής Σύνοδος και ο μητροπολίτης προσφεύγουν εναντίον του ΣΤΕ που ενέκρινε το προεδρικό διάταγμα» πρόσθεσε ο υπουργός Παιδείας.

Κατ. Μπρέγιαννη

 

Νέα σκοταδιστική απόφαση του ΣτΕ για τα Θρησκευτικά

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Ν.Δ. όπως VMRO

Δυο μύθοι διακινούνται από τους επαγγελματίες πατριώτες και στην πλευρά του Αξιού και στην πλευρά του Βαρδάρη. Ο μύθος της προδοσίας κι ο μύθος της ταπείνωσης. Λένε οι εθνικιστές του VMRO στη...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο