Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.7°C24.6°C
2 BF 54%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
18.0°C24.3°C
2 BF 53%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C20.9°C
4 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
19.9°C20.8°C
3 BF 56%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
23.4°C23.9°C
2 BF 35%
Ν. Ξυδάκης: Έχει έρθει το πλήρωμα του χρόνου για ρύθμιση στο χρέος που θα το καθιστά βιώσιμο (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ν. Ξυδάκης: Έχει έρθει το πλήρωμα του χρόνου για ρύθμιση στο χρέος που θα το καθιστά βιώσιμο (Video)

Μεγάλη προϋπόθεση για την οποία έχει έρθει το πλήρωμα του χρόνου είναι να γίνει μια ρύθμιση του χρέους που θα το καθιστά βιώσιμο τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Ξυδάκης μιλώντας στον ΑΝΤ1 προσθέτοτνας ότι "έχουν δοθεί ρητές υποσχέσεις στην Ελλάδα" για αυτό ώστε να μπορεί να ανταποκρίνεται η χώρα στις πολύ υψηλές δόσεις μετά το 2024 και να μπει σε ένα δρόμο ανάκαμψης. 

Αναφορικά με το πλεόνασμα ο κ. Ξυδάκης τόνισε ότι «Το πλεόνασμα δίνει δημοσιονομικό χώρο και διαπραγματευτική ισχύ καθώς όλα αυτά είναι μέρος της διαπραγμάτευσης. Ωστόσο όπως είπε είναι υφεσιακό παραπέμποντας στα όσα είπε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Εξήγησε ότι «από το 2011 οι δανειστές επιβάλλουν πλεονάσματα στη χώρα για την εξυπηρέτηση των δανείων που έχουν χορηγήσει». Την Άνοιξη του 2014 είχαν συμφωνήσει πλεονάσματα του 5% και 6% ετησίως ως το 2024 παραπέμποντας στο σάιτ του υπουργείου Οικονομικών και του ΔΝΤ.

«Κανείς δεν είπε ότι η επίτευξη μεγάλων πλεονασμάτων είναι αναπτυξιακά. Προκαλούν μια ύφεση στο βαθμό που απορροφούν ρευστότητα από την αγορά και την πραγματική οικονομία, από την άλλη όταν συμφωνείς με τους δανειστές κάτι θα πρέπει να το τηρήσεις και παράλληλα να φτιάξεις τα νέα διαπραγματευτικά όπλα και το δημοσιονομικό χώρο που απαιτείται για να αλλάξεις πολιτική» υπογράμμισε ο κ. Ξυδάκης διευκρινίζοντας ότι «το πλεόνασμα προέρχεται από την αύξηση των εσόδων του ΕΦΚΑ, τη φοροδιαφυγή, τη μείωση της ανεργίας αλλά και από τη φορολογία.

Κατ. Μπρέγιαννη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL