Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
18.2°C22.0°C
1 BF 47%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
18 °C
14.7°C21.2°C
2 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.0°C19.4°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.8°C21.5°C
1 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.9°C18.4°C
2 BF 63%
Ν. Φίλης: Η κυβέρνηση μπορεί να διαπραγματευτεί τη μη περικοπή των συντάξεων (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ν. Φίλης: Η κυβέρνηση μπορεί να διαπραγματευτεί τη μη περικοπή των συντάξεων (Video)

«Η κυβέρνηση έχει επιτεύγματα στην οικονομία και έχει επιδείξει κοινωνική ευαισθησία με το εισόδημα κοινωνικής αλληλεγγύης, οι αυξημένες δαπάνες για την υγεία και στην παιδεία. Έχουμε νέες δυνατότητες» εξήγησε ο Νίκος Φίλης μιλώντας στον Alpha.

Δήλωσε αισιόδοξος ότι η κυβέρνηση θα κάνει ότι είναι δυνατόν για να δημιουργηθεί ένα θετικό πλαίσιο εξόδου της χώρας από τα μνημόνια. Βγαίνοντας από τη δανειακή σύμβαση θα έχουμε μεγαλύτερα περιθώρια κινήσεων και εκεί πρέπει να τεθεί το ζήτημα για τη μη περικοπή των συντάξεων».

«Η αναγνώριση του έργου του κυβερνητικού υπέρ των λαϊκών συμφερόντων και οι περαιτέρω βελτιώσεις προς όφελος στην κοινωνία είναι η απάντηση στην καταστροφολογία της κυβέρνησης»

Όχι στην ιδιωτικοποίηση της εξωτερικής πολιτικής

Αναφορικά με τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών ο κ. Φίλης υπογράμμισε ότι ορθώς η ελληνική κυβέρνηση δεν αποδέχεται την έννοια της ανταλλαγής. «Κάνουμε ότι είναι δυνατόν για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς στο πλαίσιο των διεθνών συμμαχιών απόφαση της Ευρωβουλής, της Συνόδου Κορυφής και της Κομισιόν. Πρώτη φορά υπάρχει αυτή η ομοβροντία σε σχέση με τη συμπεριφορά της Τουρκίας. Προφανώς το θέμα έχει εμπλακεί με τα εσωτερικά της Τουρκίας και τις εκλογές. Η ελληνική κυβέρνηση έχει επιδείξει αποφασιστικότητα και ψυχραιμία».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησε ότι βρισκόμαστε σε μια περίοδο που η Τουρκία εκδηλώνει πρόθεση αναθεώρησης στο χώρο της ευρύτερης περιοχής όπως η εισβολή που έκανε στη Συρία φτάνοντας ως το Αφρίν ωστόσο στο χώρο του Αιγαίου δεν έχουμε φτάσει σε τέτοιες καταστάσεις. «Έχουμε όμως μια ρητορική που πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπόψη».

Ειδικότερα στα θέματα της εξωτερικής πολιτικής σημείωσε ότι «δεν πρέπει να είναι αντικείμενο εντυπωσιασμού και ενεργειών ιδιωτών» προσθέτοντας ότι δεν πρέπει να υπάρχει «ανεύθυνη ιδιωτική πρωτοβουλία στα θέματα εξωτερικής πολιτικής».

Ερωτηθείς για τη ρίψη μπογιάς στην γαλλική πρεσβεία από τον Ρουβίκωνα, ο κ. Φίλης υπογράμμισε ότι είναι «μια ενέργεια που καλό δεν κάνει αλλά θα πρέπει να βαστάμε το μέτρο και τη σοβαρότητα». Σε αντιδιαστολή ανέφερε τους υψηλούς τόνους στην κριτική της Ν.Δ.  που μιλά για «διεθνή διασυρμό». «Θα πρέπει να βλέπουμε το θέμα στα μέτρα του. «Διεθνής διασυρμός επειδή πετάχτηκε μια μπογιά στους τοίχους της πρεσβείας;» αναρωτήθηκε.

Ο Ρουβίκωνας αναλαμβάνει πρωτοβουλίες μη βίαιες αυτό δεν σημαίνει ότι όλες οι πράξεις τους είναι αποδεκτές, ή ότι κάνουν καλό. Έχουν όμως δικαίωμα να κάνουν ακτιβισμό όταν δεν πρόκειται για βίαιες ενέργειες πρόσθεσε ο κ. Φίλης ξεκαθαρίζοντας ότι δεν συμφωνεί με τέτοιου είδους ενέργειες.

Κατ. Μπρέγιαννη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL