Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ποιος αποφασίζει στον Δήμο Αθηναίων;

Αν το μέλλον της πόλης μας είναι τουρισμός για μεθυσμένους και ξενύχτηδες όπου να 'ναι, μέχρι πρωίας, τότε καταστρέφουμε το μεγάλο κεφάλαιο του ελληνικού τουρισμού και της ψυχαγωγίας με πολιτισμική άποψη

Σε δύο ιστοσελίδες εντόπισα μια είδηση που προκάλεσε την περιέργειά μου. Η είδηση αυτή έλεγε ότι η απόφαση του δήμου για ωράριο στα κέντρα διασκέδασης στο κέντρο της πόλης (Κολωνάκι) ακυρώθηκε με απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης (διορισμένου οργάνου από το υπουργείο Εσωτερικών) ύστερα από την προσφυγή του Σωματείου Επιχειρήσεων Bar-Restaurant. Έτσι -λέει-επανέρχεται το προηγούμενο καθεστώς, που επιτρέπει στα μπαρ να παίζουν μουσική μέχρι τις 3 τα ξημερώματα (!) την Παρασκευή και το Σάββατο. Και μιλάμε για μουσική και εξωτερικού χώρου.

Η ΑΠΟΦΑΣΗ της Α' Δημοτικής Κοινότητας του Δήμου Αθηναίων δεν χορηγούσε στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος δυνατότητα χρήσης μουσικής πέραν των 12 τα μεσάνυχτα τις καθημερινές και πέραν της 1 π.μ. Παρασκευή, Σάββατο και παραμονές αργιών.

ΠΕΡΙΕΡΓΟ σκέφτηκα και αποφάσισα να κάνω ρεπορτάζ, μια και η δημοσιογραφία, όπως έχει καταντήσει σήμερα, δεν το κάνει. Έμαθα λοιπόν, ότι, παρότι οι αρμόδιες δημοτικές υπηρεσίες είχαν ενημερώσει την Α' Δημοτική Κοινότητα να ζητήσει απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για το θέμα, δεν το έπραξε, μολονότι δεν ήταν αρμόδια να αποφασίσει! Για τυπικούς λόγους λοιπόν (χωρίς να μπει στην ουσία) απορρίφτηκε η απόφαση! Κάτι δεν πάει καλά στη συγκεκριμένη περίπτωση.

ΤΟ ΘΕΜΑ δεν αφορά μόνο τη συγκεκριμένη περιοχή, αλλά αντίστοιχα θέματα αντιμετωπίζουν πολλές γειτονιές του Δήμου Αθήνας. Ο αστικός ιστός αλλοιώνεται και οι κάτοικοι στις συγκεκριμένες περιοχές υποχρεούνται να κατακλίνονται μετά τις 3 τα ξημερώματα! Και αυτό διότι η μουσική, στη διαπασών τις περισσότερες φορές, αυξάνει την κατανάλωση αλκοόλ και έσοδα των επιχειρηματιών.

ΑΥΤΗ είναι η ζητούμενη επιχειρηματικότητα στη χώρα μας; Αυτός είναι ο χαρακτήρας της και τα πλεονεκτήματά της; Ένα συνονθύλευμα μουσικών αναμείξεων ντάμπα ντούπα με ζητούμενο μεθυσμένους πελάτες, διότι διαφορετικά δεν μπορούν να απολαύσουν την αθηναϊκή νύχτα και να δουν τη φωτισμένη Ακρόπολη;

ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ; Όσοι δεν έχουν πανάκριβους δικηγόρους για να αποσπάσουν αποφάσεις δεν έχουν δικαίωμα αντιλόγου. Πρέπει να ανεχτούν την ασυδοσία και την απληστία καταστηματαρχών που, εκτός από τη μουσική, ο καθένας κάνει ό,τι θέλει κατά το γούστο του; Βγάζει γλάστρες κατά το δοκούν, περιορίζει τα πεζοδρόμια, οριοθετεί και ιδιοποιείται χώρους, βάζει ομπρέλες και επικίνδυνους πασσάλους για πεζούς και μικρά παιδιά, ενώ πολλές φορές η περίφημη ειδική πλακόστρωση για τυφλούς και οι ράμπες για τους ανάπηρους καταργούνται στην πράξη!

ΑΝ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ανάπτυξης της πόλης μας είναι τουρισμός για μεθυσμένους και ξενύχτηδες όπου παντού, τότε καταστρέφουμε το μεγάλο κεφάλαιο του ελληνικού τουρισμού και της ψυχαγωγίας με πολιτισμική άποψη. Τον λόγο έχουν ο δήμαρχος Καμίνης με το δημοτικό συμβούλιο.

dchristou52@gmail.com

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Ν.Δ. όπως VMRO

Δυο μύθοι διακινούνται από τους επαγγελματίες πατριώτες και στην πλευρά του Αξιού και στην πλευρά του Βαρδάρη. Ο μύθος της προδοσίας κι ο μύθος της ταπείνωσης. Λένε οι εθνικιστές του VMRO στη...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο