Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
22.8°C26.3°C
3 BF 32%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.6°C26.2°C
3 BF 34%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.0°C24.8°C
2 BF 50%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.8°C
2 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
23.9°C24.5°C
2 BF 33%
Π. Ρήγας: Προβληματική και επικίνδυνη η στάση της Ν.Δ. στα εθνικά θέματα (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Π. Ρήγας: Προβληματική και επικίνδυνη η στάση της Ν.Δ. στα εθνικά θέματα (Video)

Ειδικότερα ανέφερε: «Δεν βοηθάει η όξυνση και η επιθετικότητα από τη μεριά της Τουρκίας αντίθετα η ειρηνική συνύπαρξη και η ανάπτυξη θα μπορούσε να είναι και προς όφελος τους. Η Τουρκία πρέπει να επανέλθει στη διεθνή νομιμότητα να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο. Δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες. Θα υπερασπιστούμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Από την άλλη δεν θα εμπλακούμε σε επικοινωνιακά παιχνίδια».

Έντονη κριτική άσκησε στη Ν.Δ. χαρακτηρίζοντας τη στάση της στα εθνικά θέματα «προβληματική και επικίνδυνη». Ο κ. Ρήγας συγκεκριμένα ανέφερε: «Η Ν.Δ. έχει κρατήσει στάση προβληματική καθώς δεν προσπάθησε ποτέ να επιλύσει τα προβλήματα και παράλληλα παίζει με έναν εθνικισμό επικίνδυνο ενώ καθοδηγείται από την ακροδεξιά της πτέρυγα».

Ο υπουργός Άμυνας υπερασπίζεται αυτά που λέει η ελληνική κυβέρνηση. Η χώρα μας προστατεύει τα σύνορα της και την εθνική ακεραιότητα υποστήριξε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ ενώ διαβεβαίωσε ότι «δεν θα δημιουργηθεί κανένα θερμό επεισόδιο, διότι η κυβέρνηση αντιμετωπίζει σταθερά και αποφασιστικά τα διεθνή θέματα».

«Η Ν.Δ. έχει αλλεργία στην εμβάθυνση της Δημοκρατίας»

Ο κ. Ρήγας αναφέρθηκε στις δηλώσεις στελεχών της Ν.Δ. (Κυρανάκης, Σταμάτης) ότι εμπιστεύονται τον κ. Ερντογάν περισσότερο από τον κ. Τσίπρα ενώ απαντώντας στην κριτική της Ν.Δ. για την επίσκεψη του Τούρκου προέδρου κάλεσε τον γραμματέα της Ν.Δ. κ. Αυγενάκη να πει τι θα έκανε η Ν.Δ. Τέλος υπενθύμισε ότι και ο κ. Μητσοτάκης έτρεξε να συναντήσει τον κ. Ερντογάν όταν επισκέφτηκε τη χώρα ενώ όπως είπε συναντήσεις υπήρχαν πάντα στις διεθνείς σχέσεις ακόμα και σε περιόδους ψυχρού πολέμου.

Η συζήτηση περιελάμβανε και το θέμα της απλής αναλογικής που όπως εξήγησε ο κ. Ρήγας είναι σταθερά πάνω στο τραπέζι ενώ επέκρινε τη Ν.Δ. που διαφωνεί λέγοντας ότι «έχει αλλεργία στην εμβάθυνση της Δημοκρατίας». Εκτίμησε ότι θα υπάρξει θετική εξέλιξη στις διαπραγματεύσεις με τα Σκόπια. Μεγάλη επιτυχία της κυβέρνησης θα είναι η έξοδος από τα μνημόνια. «Ο κ. Μητσοτάκης ήταν ο πιο αποτυχημένος εκτιμητής της πολιτικής κατάστασης» καθώς προέβλεπε διαρκώς τα τελευταία χρόνια εκλογές. Ο γενικός γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ καταλήγοντας είπε ότι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της θητείας της κυβέρνησης το 2019.

Κατ. Μπρέγιαννη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL