Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
19.2°C22.0°C
3 BF 47%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.7°C21.9°C
3 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C20.9°C
2 BF 56%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.7°C19.3°C
3 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
21.8°C21.8°C
2 BF 31%
Γ. Αμανατίδης: Δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Γ. Αμανατίδης: Δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο (Video)

https://www.youtube.com/embed/yVtheRuo-I0

Ο κ. Αμανατίδης ξεκαθάρισε μιλώντας στο ΣΚΑΙ, ότι «δεν παραχωρούμε ούτε σπιθαμή και η γειτονική χώρα πρέπει να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο και το διεθνές δίκαιο της θάλασσας». Η κυβέρνηση έχει μια συνολική πολιτική αντιμετώπισης των θεμάτων ενώ όπως είπε η δημιουργία έντασης δεν ωφελεί κανέναν. Η χώρα μας έχει κυριαρχικά δικαιώματα και σε αυτά είναι απόλυτη διαβεβαίωσε.

Ενδιαφέρει ιδιαίτερα την Τουρκία οι σχέσεις τη με την Ε.Ε. Επίσης άλλος ένας παράγοντας που επηρεάζει είναι ότι η Ε.Ε. μπαίνει ως παίκτης για την εξεύρεση πολιτικής λύσης με βάση τη διάσκεψη που θα γίνει με όλα τα μέρη στη Συρία. Ο κ. Αμανατίδης εξήγησε ότι η σταθερότητα στην ευρύτερη πολιτική είναι στα συμφέροντα της χώρας μας.

Η πολιτική μιας υπεύθυνης κυβέρνησης είναι η πολιτική της ασφάλειας, της σταθερότητας και καμία υποχώρηση στα κυριαρχικά μας δικαιώματα.

Καλούμενος να σχολιάσει απόσπασμα δήλωσης του αν. υπουργού Άμυνας Φώτη Κουβέλη για «ακήρυχτο πόλεμο» στο Αιγαίο. «Η αυξανόμενη τουρκική παραβατικότητα προκαλεί άμεση αντίδραση με την πρακτική των αναχαιτίσεων και αυτό χαρακτηρίζεται ως «ακήρυχτο πόλεμο». Είναι ένα θέμα το οποίο έχει καταγγελθεί στους διεθνείς οργανισμούς και την Ε.Ε.» πρόσθεσε.

Όπως ανέφερε ο υφυπουργός Εξωτερικών «η Ελλάδα δεν είναι μόνη της». «Το ΝΑΤΟ δεν είναι οργανισμός που λύνει τέτοιου είδους διαφορές. Τα ζητήματα γκριζαρίσματος και τακτικής από την τουρκική πλευρά υπάρχουν και τα αντιμετωπίζουμε με τη διπλωματική οδό και όταν γίνουν παραβιάσεις των κυριαρχικών δικαιωμάτων με συγκεκριμένο τρόπο».

Πρέπει είναι να διευρυνθούν τα κανάλια επικοινωνίας με την Τουρκία και σε αυτό το πλαίσιο ήταν και η επίσκεψη Ερντογάν στη χώρα μας. 

Kατ. Μπρέγιαννη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL