Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Για την πατρίδα ή για την εκλογική παρτίδα;

Του Γιώργου Θ. Μιχαήλ*

Τις δύσκολες αυτές μέρες οι σχέσεις της χώρας μας με τη γείτονα βρίσκονται σε δύσκολη καμπή, η αντιπολίτευση κάνει συνεχείς δηλώσεις μέσω των εκπροσώπων της, προσπαθώντας να υποβαθμίσει και να στηλιτεύσει τις κινήσεις και τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης. Όπως αυτές για την περίπτωση του «άγνωστου» ελικοπτέρου πάνω από το νησί της Ρω. Ούτε λίγο ούτε πολύ, εκ μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης γίνονται «ευγενικές» παρατηρήσεις στην κυβέρνηση για τον τρόπο χειρισμού του τόσο λεπτού και κρίσιμου προβλήματος των σχέσεων με την Τουρκία του Ερντογάν.

Όμως, όταν η κυβέρνηση πασχίζει να διαχειριστεί προβλήματα που από την έκβασή τους εξαρτάται η ειρήνη και η ακεραιότητα της χώρας μας, οι παρατηρήσεις από οποιονδήποτε περιττεύουν, και αυτός που συνεχίζει να τις κάνει προσφέρει κακές υπηρεσίες στην πατρίδα. Τέτοιες μέρες, οι δηλώσεις που αφορούν στην ορθότητα ή μη των αποφάσεων που παίρνει η κυβέρνηση σε συνεργασία με τις ένοπλες δυνάμεις αποτελούν μεγάλο ατόπημα. Αυτές τις δύσκολες στιγμές για τη χώρα, εκείνο που είναι επιβεβλημένο είναι η σιωπή και η καλοπροαίρετη και δημιουργική συνεργασία όλων των ελληνικών κομμάτων και των άλλων παραγόντων της χώρας με την κυβέρνηση. Ό,τι αρνητικό βγαίνει στον αέρα και μεταδίδεται από τα Μέσα αρπάζεται από αυτούς που θέλουν να μας επιβουλεύονται σαν χρήσιμη πληροφορία, η οποία χρησιμοποιείται με πολλούς τρόπους για ξένα συμφέροντα. Εάν η αξιωματική αντιπολίτευση τις δύσκολες αυτές μέρες ενδιαφέρεται για την πατρίδα πραγματικά, και όχι μόνο για την καρέκλα, θα έπρεπε να σωπαίνει και να συνεργάζεται στενά με την κυβέρνηση. Αν έχει κάποιες παρατηρήσεις, αντί να τις βγάζει στον αέρα με τη μορφή δηλώσεων, θα έπρεπε να τις μεταβιβάζει σε αυτούς που κυβερνούν τη χώρα. Αν η αξιωματική αντιπολίτευση ενδιαφέρεται ειλικρινά για την πατρίδα και όχι μόνο για την εκλογική παρτίδα, πρέπει αυτές τις μέρες να συνεργάζεται ομόψυχα με την κυβέρνηση παλεύοντας μαζί της για την ειρήνη και την ευημερία του λαού.

* Ο Γιώργος Θ. Μιχαήλ είναι αρχιτέκτονας - βιομηχανικός σχεδιαστής

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Η διπλή σημασία των ευρωεκλογών

Στο ερώτημα αν οι ευρωεκλογές έχουν ευρωπαϊκό ή εσωτερικό πολιτικό χαρακτήρα δεν υπάρχει καθαρή απάντηση. Όλες οι εκλογές έχουν εσωτερικό πολιτικό χαρακτήρα, πόσο μάλλον οι ευρωεκλογές, που διεξάγονται με απλή αναλογική σε ενιαία πανελλαδική περιφέρεια.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο