Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
13 °C
10.1°C14.3°C
3 BF 77%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
11.2°C13.3°C
2 BF 71%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
12 °C
11.0°C12.1°C
3 BF 80%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
13 °C
12.5°C14.3°C
3 BF 80%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
10.7°C11.9°C
4 BF 82%
Πόσο επικίνδυνος είναι τελικά αυτός ο Βασίλης Δημάκης;
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πόσο επικίνδυνος είναι τελικά αυτός ο Βασίλης Δημάκης;

Ας βγουν επιτέλους να μιλήσουν. Ας βγουν οι διευθυντές, ας βγουν οι φύλακες και οι δεσμοφύλακες, αυτοί που ξέρουν τη φυλακή από τα μέσα, και να μας πουν τι είναι αυτό που δεν ξέρουμε. Ας βγουν να μιλήσουν όλοι αυτοί που σιωπούν πίσω από τις αποφάσεις των Συμβουλίων της Φυλακής και των Πλημμελειοδικών Πειραιά. Τι είναι αυτό που κάνει τον Βασίλη Δημάκη τόσο επικίνδυνο για την ασφάλεια των πολιτών και την εύρυθμη λειτουργία του σωφρονιστικού μας συστήματος; Τι, τελικά, διακυβεύεται με τη χορήγηση εκπαιδευτικών αδειών στον συγκεκριμένο κρατούμενο; Τι και ποιοι συνηγορούν υπέρ των αλλεπάλληλων απορριπτικών αποφάσεων στο αίτημα να παρακολουθεί με “βραχιολάκι” κάποια μαθήματα στη σχολή που με τόσο κόπο πέρασε; Πείτε τα και σε εμάς τους αδαείς, ώστε να μην εκτιθέμεθα στην κοινή γνώμη, υποστηρίζοντας τα δικαιώματα αυτού του ανθρώπου.

Γιατί, δεν μπορεί. Για να είστε τόσο κάθετοι και άτεγκτοι στις αποφάσεις, μάλλον θα έχουμε να κάνουμε με τον πιο επικίνδυνο εγκληματία που πέρασε από τις ελληνικές φυλακές ή με κάποιον που κατά την κρίση σας δεν έχει σωφρονιστεί μέχρι σήμερα ούτε στο ελάχιστο. Ας βγουν στο κατώφλι των φυλακών του Κορυδαλλού ο διευθυντής του σωφρονιστικού καταστήματος και ο κ. Αραβαντινός και ας πουν στους συγκεντρωμένους, ας εξηγήσουν, τους λόγους για τους οποίους είναι προτιμότερος ένας Δημάκης νεκρός από την πείνα και την δίψα από έναν Δημάκη στο πανεπιστήμιο. Ας εξηγήσουν και σε μας τους δύσπιστους για την “υποκρισία” και τους “εκβιασμούς” του Βασίλη Δημάκη που χρησιμοποιεί το πανεπιστήμιο για να τύχει ευνοϊκότερης μεταχείρισης, για να σταματήσουμε να ενοχλούμε με τα γραπτά μας.

Προσπαθήστε έστω να μας πείσετε πως κάτι ύποπτο κρύβεται πίσω από τον απεργό πείνας που κινδυνεύει να χάσει τη ζωή του σε πείσμα ενός “εκβιασμού”. Πείτε μας πόσο απείθαρχος, πόσο βίαιος, πόσο αμετανόητος και πόσο προβληματικός χαρακτήρας είναι, ώστε να καταλάβουμε κι εμείς με τι έχουμε να κάνουμε και να μη σας κακολογούμε αδίκως. Πείτε, τέλος πάντων, κάτι εσείς που ξέρετε περισσότερα από τους δασκάλους και τους καθηγητές τους. Μιλήστε εσείς που τον γνωρίζετε καλύτερα από τους συγκρατούμενους και τους συμφοιτητές του. Εξηγήστε και σε μας όλα όσα δεν λένε οι λακωνικές αποφάσεις των Συμβουλίων σας. Πόσο επικίνδυνος είναι τελικά αυτός ο Βασίλης Δημάκης;

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL