Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Άγνωστες λέξεις εθνική στάση και συναίνεση για την αντιπολίτευση (Video)

Οι βολές τις αντιπολίτευσης κατά της κυβέρνησης με αφορμή την κλιμακούμενη τουρκική προκλητικότητα και το περιστατικό στη Ρω δεν συστήνουν το απαιτούμενο κλίμα εθνικής συναίνεσης και συνεννόησης αλλά λειτουργούν στην εντελώς αντίθετη κατεύθυνση για ένα περιστατικό που η Τουρκία φρόντισε να κρατήσει χαμηλούς τόνους.

Για διχογνωμία και διγλωσσία κατηγόρησαν την ελληνική κυβέρνηση στα εθνικά θέματα οι βουλευτές της Ν.Δ. σε ΣΚΑΙ και ΕΡΤ. Η μομφή όμως αυτή ταιριάζει καλύτερα στο εσωτερικό της Ν.Δ. καθώς ο κ. Γιακουμάτος διαφοροποιήθηκε από την γραμμή του κόμματός του όπως εκφράστηκε από την κ. Κεραμέως και τον κ. Κικίλια.

«Μονόδρομος για την Ελλάδα να είναι δυνατά και αποτρεπτικά απέναντι στην Τουρκία» υποστήριξε ο κ. Γιακουμάτος το πρωί στην ΕΡΤ προσθέτοντας ότι του έκανε «πολύ καλή εντύπωση η αυτόματη απάντηση του ελληνικού στρατού» ενώ ευχαρίστησε δημόσια τις Ένοπλες Δυνάμεις. Το προφανές ότι ο ελληνικός στρατός δεν λειτουργεί από μόνος του αλλά κατόπιν πολιτικών εντολών φρόντισε τεχνηέντως να το αποκρύψει ο έμπειρος βουλευτής της Ν.Δ.

Ο κ. Γιακουμάτος διαφοροποιούμενος από τους υπόλοιπους βουλευτές της Ν.Δ. άσκησε κριτική στα ελληνικά ΜΜΕ λέγοντας ότι «βάζουν μπουρλότο». «Χρειάζονται χαμηλοί τόνοι» είπε προσθέτοντας ότι «με τους υψηλούς τόνους βοηθάμε στην τουρκική προπαγάνδα».

Γνωστό άλλωστε είναι ότι τα τουρκικά ΜΜΕ αναπαράγουν τα ελληνικά ΜΜΕ. Σε αντίθετη κατεύθυνση και αμήχανη ήταν η τοποθέτηση της κ. Κεραμέως στο ΣΚΑΙ καθώς αμφέβαλε ακόμα και αν συνέβη το περιστατικό. Η κ. Κεραμέως αμφέβαλλε για το αν έχει συμβει το περιστατικό με βάση το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Φιλελεύθερος» που ήθελε στημένο το περιστατικό για εσωτερική κατανάλωση. Στη συνέχεια χρέωσε «ερασιτεχνισμό» στην κυβέρνηση παρά την άμεση απάντηση ενώ μίλησε για έλλειψη ενημέρωσης.

«Αν δεν υπήρξε παραβίαση γιατί υπήρξαν βολές; Αν υπήρξε παραβίαση γιατί η κυβέρνηση δεν βγαίνει επισήμως να το ανακοινώσει; Γιατί 36 ώρες μετά δεν έχει βγει επίσημη ανακοίνωση;» συνέχισε η κ. Κεραμέως εστιάζοντας την κριτική στην έλλειψη ενημέρωσης σα να επρόκειτο για ένα απλό ζήτημα και όχι για τα εθνικά θέματα.

Ο κ. Κικίλιας στον ίδιο σταθμό αργότερα μίλησε με τη σειρά του για «ερασιτεχνικό» και «διγλωσσία» και «διχογνωμία». « Η πολιτική των διαρροών είναι πολιτική της μη ευθύνης. Αν ακολουθήθηκαν οι κανόνες εμπλοκής καλώς ακολουθήθηκαν και απάντησε η φρουρά στη Ρω. Η διχογνωμία όμως είναι κάτι πολύ σοβαρό». Ενώ ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Κωστής Χατζηδάκης μίλησε για "αμηχανία της κυβέρνησης" στην ΕΡΑ.

Ο βουλευτής της ΔΗΣΥ, Λεωνίδας Γρηγοράκος επιτέθηκε στον υπουργό Άμυνας σε υψηλούς τόνους που θα ζήλευε ακόμα και η Τουρκία χαρακτηρίζοντάς τον «τσίρκο» ενώ ταυτιζόμενος με τη γραμμή του βουλευτή της Ν.Δ. κ. Σταμάτη και του αν. εκπροσώπου τύπου κ. Κυρανάκη δήλωσε ότι ο υπουργός Άμυνας πάει στο Αιγαίο και προκαλεί συμπληρώνοντας ότι «δεν έχει εμπιστοσύνη στους ανθρώπους αυτούς» εννοώντας την κυβέρνηση της χώρας.

 

 
 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Η διπλή σημασία των ευρωεκλογών

Στο ερώτημα αν οι ευρωεκλογές έχουν ευρωπαϊκό ή εσωτερικό πολιτικό χαρακτήρα δεν υπάρχει καθαρή απάντηση. Όλες οι εκλογές έχουν εσωτερικό πολιτικό χαρακτήρα, πόσο μάλλον οι ευρωεκλογές, που διεξάγονται με απλή αναλογική σε ενιαία πανελλαδική περιφέρεια.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο