Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Μαξίμου: Με σβηστά φώτα στα όρια του Ελληνικού Εναέριου χώρου το Τουρκικό ελικόπτερο

Η στρατιωτική φρουρά που βρίσκεται στη νήσο Ρω λειτούργησε με τρόπο προειδοποιητικό και αποτρεπτικό ενώ το περιστατικό έληξε λίγη ώρα αργότερα

Το συμβάν με το Τουρκικό ελικόπτερο δυτικά του Καστελόριζου επιβεβαιώνει μέσω άτυπης ενημέρωσης η κυβέρνηση υπογραμμίζοντας ότι πετούσε στα όρια του ελληνικού εναέριου χώρου με τα φώτα σβηστά ενώ τονίζεται πως το περιστατικό έληξε αφού οι Ελληνικές δυνάμεις έδρασαν προειδοποιητικά και αποτρεπτικά.

Σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου, χθες το βράδυ, Τουρκικό ελικόπτερο εντοπίστηκε να πετάει στα όρια του ελληνικού εναέριου χώρου με σβηστά φώτα, χωρίς όμως να  παραβιάσει το FIR. Η στρατιωτική φρουρά που βρίσκεται στη νήσο Ρω λειτούργησε με τρόπο προειδοποιητικό και αποτρεπτικό ενώ το περιστατικό έληξε λίγη ώρα αργότερα. Όπως τονίζουν στην Αθήνα το συμβάν δεν αξιολογείται ως μείζον καθώς δεν υπηρξε παράβαση.

Ωστόσο η  νυχτερινή πτήση με σβηστά φώτα πλησίον νήσων εντάσσεται στο πλαίσιο μιας τακτικής εκ του ασφαλούς προκλητικότητας από την πλευρά της Τουρκίας. Μια τακτική η οποία όμως εγκυμονεί κινδύνους ατυχήματος, σημείωνουν στην Ηρώδου Αττικού.

 

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Δεν θα ξεχάσουμε

Δεν περίμενε κανείς πολλά από τις απολογίες των νεοναζί στη δίκη της Χρυσής Αυγής. Ξέρετε, τα γνωστά. Η οργάνωση είναι θύμα παρεξηγήσεων και συκοφαντίας...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο