Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.4°C17.6°C
3 BF 66%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
14 °C
10.9°C15.9°C
1 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
9.0°C15.5°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C14.7°C
2 BF 77%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
13.0°C14.5°C
1 BF 75%
Για τη συνταγματική αναθεώρηση / Το ΠΑΣΟΚ έπιασε αδιάβαστη τη Σπυράκη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Για τη συνταγματική αναθεώρηση / Το ΠΑΣΟΚ έπιασε αδιάβαστη τη Σπυράκη

Μια αναφορά της Μ. Σπυράκη έδειξε ότι αγνοεί μια από τις βασικές προτάσεις που ενέταξε η Φ. Γεννηματά στο “πακέτο” της μίνι συνταγματικής αναθεώρησης που προτείνει το Κίνημα Αλλαγής και προκάλεσε το σκωπτικό σχόλιο του ΠΑΣΟΚ.

Παράλληλα "πρόδωσε" ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έδειξε πως η στάση του καθορίζεται από κάποιο “αυτόματο πιλότο” με μοναδικό γνώμονα να αποστασιοποιείται από οποιοδήποτε περιθώριο διαλόγου χωρίς καν να λαμβάνει υπόψη την ουσία των εκάστοτε ζητημάτων.

Συγκεκριμένα, στην προσπάθειά της να αιτιολογήσει την επιλογή του κόμματος να κρατά αποστάσεις από τη συζήτηση για την αναθεώρηση, η εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. έφερε ως παράδειγμα την αναθεώρηση του άρθρου 16. "Αν συμφωνήσουμε στη μικρή αναθεώρηση που προτείνει η κ. Γεννηματά, θα στείλουμε στις καλένδες το θέμα για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Και αναθεώρηση συντάγματος, όπως ξέρετε, δεν μπορεί να γίνεται κάθε τρεις και λίγο" δήλωσε (ρ/σ Focus fm). Πρόσθεσε ότι η Ν.Δ. και ο Κυρ. Μητσοτάκης “θεωρούμε εγκληματικό” το άρθρο 16 και “θέλουμε να αναθεωρηθεί”. “Επίσης έχει πολύ μεγάλη σημασία η αναθεώρηση του άρθρου 86, του νόμου περί ευθύνης υπουργών" πρόσθεσε αναφερόμενη σε μια ακόμη θέση που περιλαμβάνεται στις προτάσεις του ΚΙΝ.ΑΛΛ.

Με ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ σχολίασε ότι η Μ. Σπυράκη παρουσιάστηκε “ανενημέρωτη”, για να προσθέσει: “Κατανοούμε βέβαια ότι οι συνεχείς περιστροφές και αλλαγές στη στάση του κ. Μητσοτάκη για το θέμα, μπερδεύουν και τα στελέχη της Ν.Δ.". Εκείνο όμως που έχει σημασία είναι ότι, έστω και με καθυστέρηση, αρχίζουν να κατανοούν ότι η ευκαιρία της αναθεώρησης δεν πρέπει να πάει χαμένη και να αναζητούν την ευρύτερη δυνατή συναίνεση.

ΝΙΚΟΣ ΛΙΟΝΑΚΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL