Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Το δημόσιο χρήμα μεταξύ συγγενών και φίλων

Από κορυφής μέχρις ονύχων, ένα απέραντο πάρτι ιδιοποίησης δημόσιου χρήματος μεταξύ συγγενών και φίλων συνεχιζόταν και στην περίοδο της χρεοκοπίας

Η ιστορία, όπως τη διάβασα σε ρεπορτάζ της εφημερίδας "Documento", είναι από τις πλέον χαρακτηριστικές για τις αντιλήψεις του κομματικού μηχανισμού, της Ν.Δ. στη συγκεκριμένη περίπτωση, όταν βρίσκεται σε θέση ευθύνης του κράτους και διαχείρισης του δημόσιου χρήματος.

ΥΠΕΥΘΥΝΗ του Τμήματος Διοικητικού Συντονισμού του ΚΕΕΛΠΝΟ στη διακυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου ήταν η κ. Αν. Θεοφιλάτου. Στέλεχος επί μακρόν του κομματικού δυναμικού, διετέλεσε ειδική σύμβουλος στο Μαξίμου επί πρωθυπουργίας του Κώστα Καραμανλή στον τομέα του στρατηγικού σχεδιασμού, αλλά και ειδική συνεργάτης του Θ. Ρουσόπουλου.

ΣΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ της συγκεκριμένης κυρίας ήταν και οι διαγωνισμοί του ΚΕΕΛΠΝΟ. Μέλος της Επιτροπής Προμηθειών του οργανισμού ήταν και ο σύζυγος της κ. Θεοφιλάτου Στ. Πουλής. Το 2013, με εισήγηση του συζύγου και ακόμη δύο μελών της Επιτροπής Προμηθειών, η εταιρεία ΤΕΧΝΟΔΡΟΚΑΤ ΕΠΕ υπογράφει με απευθείας ανάθεση σύμβαση με το ΚΕΕΛΠΝΟ για συντήρηση του Κτηρίου Προστατευόμενων Διαμερισμάτων -δομή φιλοξενίας απόρων οροθετικών- με τίμημα 134.900 ευρώ. Η εταιρεία κάθε μήνα λαμβάνει 12.500 ευρώ για ένα σχετικά αόριστο έργο, το οποίο αφορά τη γενική συντήρηση βλαβών ενός οικήματος 500 τετραγωνικών μέτρων.

ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΑ, ο ιδιοκτήτης της ΤΕΧΝΟΔΡΟΚΑΤ Γεώργιος Δρόσης είναι σύζυγος της αδερφής της κ. Θεοφιλάτου Κωνσταντίνας Θεοφιλάτου, η οποία την περίοδο υπουργίας του Άδωνι Γεωργιάδη είχε τοποθετηθεί στο γραφείο του. Έτσι, ο κ. Δρόσης είναι όχι μόνο σύζυγος της συμβούλου του κ. Γεωργιάδη, αλλά και μπατζανάκης του κ. Πουλή της Επιτροπής Προμηθειών, τη σωστή λειτουργία της οποίας ελέγχει η Αν. Θεοφιλάτου! Τόσο απλά.

ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ χρονιά, και πάλι χωρίς διαγωνισμό, με εισήγηση του μπατζανάκη, του Στ. Πουλή, στην οποία δηλώνει πως το ΚΕΕΛΠΝΟ είναι ευχαριστημένο από την εταιρεία, γίνεται με ανάθεση και νέα σύμβαση για «συντήρηση κτηρίου». Η εταιρεία του κ. Δρόση λαμβάνει 150.000 ευρώ. Έτσι, σε δύο χρόνια η εν λόγω εταιρεία λαμβάνει περίπου 300.000 ευρώ. Δεν είναι όμως η μόνη σύμβαση που υπογράφει η συγκεκριμένη εταιρεία για το ίδιο κτήριο, αφού τον Φεβρουάριο του 2014 η εταιρεία πληρώνεται με 19.800 ευρώ προκειμένου να πραγματοποιήσει στο κτήριο ηλεκτρολογικές εργασίες.

ΜΕ ΛΙΓΑ λόγια, από κορυφής μέχρις ονύχων, ένα απέραντο πάρτι ιδιοποίησης δημόσιου χρήματος μεταξύ συγγενών και φίλων συνεχιζόταν και στην περίοδο που η χρεοκοπημένη χώρα μας προσπαθούσε, με αιματηρές οικονομίες για τους άλλους, να βρει τον δρόμο επιστροφής στην κανονικότητα. Το ερώτημα λοιπόν είναι: ποιες εγγυήσεις υπάρχουν ώστε, αν κληθεί πάλι η Ν.Δ. να κυβερνήσει, οι συγκεκριμένες αντιλήψεις να σταματήσουν; Είναι εγγύηση ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως πρόεδρος, ο Άδωνις Γεωργιάδης ως αντιπρόεδρος και ο Λ. Αυγενάκης ως γραμματέας;

dchristou52@gmail.com

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Ν.Δ. όπως VMRO

Δυο μύθοι διακινούνται από τους επαγγελματίες πατριώτες και στην πλευρά του Αξιού και στην πλευρά του Βαρδάρη. Ο μύθος της προδοσίας κι ο μύθος της ταπείνωσης. Λένε οι εθνικιστές του VMRO στη...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο